Shokuese: Mjeku përdori spermën e tij te disa gra, për 13 vjet lindën 21 fëmijë

Një mjek në Holandë lindi 21 fëmijë dhe ndoshta edhe më shumë, në një hark kohor prej 13 vjetësh duke përdorur spermën e tij për nënat e ardhshme që shkonin tek ai për trajtim të fertilitetit, kanë zbuluar hetuesit holandezë.

Gjinekologu, Dr. Jos Beek, ka punuar në Spitalin Elisabeth në qytetin e Leiderdorp midis 1973 dhe 1986. Ai vdiq në vitin 2019.

Zbulimi u bë nga Fiom, një kompani holandeze që ndihmon njerëzit e lindur nga donatorë anonimë të gjurmojnë trashëgiminë e tyre biologjike.

Hetuesit zbuluan se gratë në fjalë kishin lindur fëmijëë kishin të njëjtin baba. Pacientët kërkonin trajtim të fertilitetit me spermë nga donatorë anonimë.

“Ne jemi shumë të tronditur nga kjo”, tha Peter Jue, një anëtar i bordit të drejtorëve të spitalit, sipas The Guardian. “Kjo, natyrisht, ka një ndikim të rëndësishëm te prindërit dhe fëmijët e përfshirë”.

“Ne e njohim situatën në të cilën ata janë gjetur dhe duam të bëjmë sa më shumë që të jetë e mundur për të marrë informacion në tryezë. Mënyra se si ka vepruar ky mjek në atë kohë është e papranueshme”.

Jue tha se është e mundur që Beek mund të ketë pasur dhjetëra fëmijë të tjerë. Spitali ka krijuar një linjë telefonike dhe po kërkon informacion nga ish-pacientet femra të Beek-ut.

Beek bëhet gjinekologu i tretë holandez i njohur që përdor spermën e tij në trajtim.

Në vitin 2020, një test i ngjashëm i ADN-së tregoi se Dr. Jan Wildschut lindi 17 fëmijë me gra që kërkonin donatorë anonimë dhe në vitin 2019, Dr. Jan Karbaat u zbulua se kishte përdorur spermën e tij për të bërë 49 fëmijë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Dekani i fakultetit Pedagogjik të UT Dr. Lulzim Mehmedi vizitoi drejtorin e Ansamblit shqiptar z.Shkodran Tolaj

Story i radhës

Kjo është koha më e mirë për të bërë dashuri sipas Teuta Selimit

Të fundit nga