Sela: Demonstruam Parlamentin Europian dhe Kushtetutën Europiane, me mbështetjen e qytetarëve do ta formalizojmë pas 8 majit

Kryetari i ASh-së, Ziadin Sela theksoi se sot bashkë me partnerët, kolegët deputetë nga Fronti Europian përcollën porosinë më të rëndësishme për vendin dhe të ardhmen e qytetarëve.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË

300x250

“Para opinionit vendor dhe ndërkombëtarë, sot demonstruam modelin e një Parlamenti Europian, të një vëndi Europian, me një Kushtetutë Europiane dhe President Europian.
Në seancën simulative nga ulësja e Kryetarit të Kuvendit, shpalosëm vizionin tonë për miratimin e ndryshimeve kushtetuese dhe përfshirjen e pakicave të tjera në Preambulë, si dhe zgjedhjen e Presidentit në Kuvend, duke u nisur nga parimet e demokracisë parlamentare siç është vendi ynë. Ne i sollëm opinionit, bashkëqytetarëve tanë dhe gjithë atyre që mund të kenë çfarëdo dileme, pamjen e një Maqedonie Europiane, prej së cilës nuk duhet të druajnë, por ta mbështesin dhe punojmë bashkërisht për ta realizuar”, deklaroi Sela.

Ai tha se janë shumë afër mbajtjes së kësaj seance edhe në godinën e Kuvendit, ku do të formalizojmë misionin tonë.

“Për të jetësuar këto projekte madhore, për të ardhmen tonë europiane, ju duhet që më 24 prill dhe 8 maj të votoni opsionin e vetëm progresiv, Presidentin Europian dhe deputetët e Frontit Europian!”, deklaroi Sela.

Story i mëparshëm

​Ulqinakët përshkojnë sheshet e kryeqytetit me këngë e valle

Story i radhës

Geci me rrëfim emocional: Adem Jashari figurë emblematike që rrallë gjendet

Të fundit nga