Seks në mëngjes apo në mbrëmje? Çka propozojnë ekspertët

Kush nuk e ka bërë këtë pyetje të paktën një herë të vetme në jetën e tij?

Dhe është normale, veçanërisht nëse keni angazhime gjatë ditën dhe njëherësh dëshirën për të mos fikur pasionin në çift. Duket se nuk ka një përgjigje të vetme.

Për të qenë të saktë, duhet të kujtojmë se situata ndryshon në varësi të faktit nëse flasim për burrat apo gratë.

Për shembull, burrat kanë më shumë të ngjarë të bëjnë seks në mëngjes. Arsyeja ka të bëjë me bioritmin e tyre dhe sekretimin më të madh të testosteronit në orët e para të ditës.

Rasti i grave është i ndryshëm, përgjithësisht ato janë më të prirura për të bërë seks në mbrëmje, veçanërisht për shkak të nivelit më të madh të relaksimit që vjen nga mendja, pa shqetësime që lidhen me punën dhe angazhimet familjare.

Përkundër kësaj mospërputhjeje, bërja e seksit në mëngjes mund të ketë përfitime interesante për të dy partnerët.

Fillimi i ditës me një marrëdhënie seksuale të kënaqshme ju lejon të vlerësoni një ulje të stresit dhe tensionit në përgjithësi, gjë që është e shkëlqyeshme për fillimin e ditës së punës në mënyrën më të mirë të mundshme.

Nuk është gjithmonë e mundur të përjetoni momente të nxehta me partnerin tuaj në orët e mëngjesit. Kjo ndodh veçanërisht nëse keni fëmijë dhe keni nevojë të menaxhoni edhe rutinën e tyre. Për këtë arsye, shumë çifte i kushtojnë mbrëmjen seksit.

Gjithashtu për këtë alternativë është e mundur të flitet për avantazhe. Profesori Paul Kelley, një akademik në Institutin e Gjumit dhe Neuroshkencës së Universitetit të Oksfordit, mendoi për një çështje shumë të rëndësishme.

Njohja e thellë e ritmeve njerëzore cirkardiane dhe ndikimi i tyre në shëndet sipas studimeve të tij, fillimi i punës para orës 10.00 të mëngjesit dhe vendosja e orës së alarmit në fillim është një formë e torturave për të gjitha çiftet.

Ai thotë që të bësh seks në mbrëmje është e shëndetshme sepse orgazma shkakton lëshimin e oksitocinës, një hormon që predispozon relaksimin dhe gjumin me cilësi të mirë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Во Маврово и Берово утрово -20 степени

Story i radhës

Petkov: Njerëzit nuk presin retorik politike por rezultate konkrete

Të fundit nga