Rusi, fillon “procesi i provës së bankimit islam”

Banka e parë ka marrë pjesë në procesin e provës së bankimit islam që filloi në Rusi, transmeton Anadolu.

Në deklaratën me shkrim nga Banka Qendrore e Rusisë thuhet se banka AK BARS mori pjesë zyrtarisht si banka e parë që mori pjesë në procesin e provës së bankimit islam, i njohur edhe si bankim me pjesëmarrje.

Ligji, i cili lejon përdorimin e bankimit islam për qëllime provë në 4 rajone të vendit, hyri në fuqi më 1 shtator. Me ligjin për bankat islame, filloi “periudha e provës ligjore” e bankimit islam në rajonet e Tatarstanit, Dagestanit, Çeçenisë dhe Bashkurdestanit të Rusisë.

Sipas ligjit, periudha e provës do të zgjasë deri më 1 shtator 2025 dhe Banka e Rusisë do të ketë autoritetin të zgjerojë listën e rajoneve ku zbatohet procesi.

Institucionet që do të marrin pjesë në procesin e gjykimit nuk do të kenë të drejtë të përcaktojnë tarifat e interesit, të prodhojnë produkte të duhanit dhe alkoolit, të tregtojnë produkte si armë dhe municione dhe të financojnë aktivitete të lidhura me lojërat e fatit gjatë kryerjes së transaksioneve bankare të pjesëmarrjes.

Ndërsa raporti i muslimanëve ndaj popullsisë totale në Rusi pritet të rritet në 30 për qind brenda 10 viteve, bankat islame po fitojnë gjithashtu popullaritet.

Nënkryetari i lartë i Sberbank, Oleg Ganeev në deklaratën e tij për Anadolu tha se ata presin që tregu i ekosistemit islam të arrijë një vlerë prej 7.7 trilionë dollarë në shkallë globale.

Story i mëparshëm

Meta prezanton logon “e re” të Facebook

Story i radhës

“Një rrogë deputeti sa 39 pensione”/ Lëvizja Bashkë proteston para Kuvendit: Miratoni minimumin jetik

Të fundit nga