Rishikimi i buxhetit, LSDM: Mundëson mirëqenie ekonomike

Vazhdojnë përplasjet mes partive politike në seancë plenare të Kuvendit ku po debatohet për rebalancin e buxhetit. Përderisa opozita vlerëson se ky rebalanc vetëm se do të ngarkojë xhepin e qytetarit, pasi janë planifikuar më shumë shpenzime se sa të hyra. Nga LSDM thonë se ky rebalanc mundëson rritje të rrogave, masa të reja kundër krizës dhe punësime të reja.

“Me këtë rebalanc, ne kemi siguruar 4.7 miliard denarë më shumë për masa të reja të targetuara për ndihmë financiare për ata që kanë më shumë nevojë. 1.9 miliard denarë për masa aktive për punësime të reja që është rritje për 3 herë e gjysmë në krahasim me vitin 2016. 23 miliard denarë për transfere drejt komunave, me qëllim përmirësimin e kushteve për jetesë në të gjitha komunat. Në të njëjtën kohë kemi edhe shfrytëzim racional të mjeteve të buxhetit dhe kursejmë atje ku ka mundësi. Prandaj i ulim mjetet për mobilje për 171 milion denarë dhe mjetet për blerjen e automobilave për 107 milion denarë.”,- deklaroi Zhaklina Llazarevska nga LSDM.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Barcelona përshëndet Rei Manajn, mban 50% e kartonit të sulmuesit

Story i radhës

3 teknika për t’u lënë një përshtypje të mirë njerëzve herën e parë, sipas ekspertëve

Të fundit nga