​Radman: NATO të angazhohet më fuqishëm në Ballkanin Perëndimor

Shefi i diplomacisë kroate, Gordan Gërliq Radman mbrëmë para takimit joformal të NATO-s në Berlin apeloi se Aleanca duhet në mënyrë më të fuqishme të angazhohet në Ballkanin Perëndimor.

“Duhet një angazhim më i fuqishëm i NATO-s në Evropën Juglindore dhe në Ballkanin Perëndimor kur bëhet fjalë për demokraci dhe të gjitha proceset e tjera reformuese në këto vende, theksoi Gërliq Radman.

Ai u përqendrua në krizën në Bosnjë e Hercegovinë dhe nevojën e ndryshimit të ligjit zgjedhor, që duhet të rregullojnë barazinë e tre popujve konstruktiv në pajtim me Marrëveshjen e Dejtonit dhe të Parisit”.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Triumfi i Ukrainës në Eurovision, edhe këtë herë politika dominoi mbi muzikën

Story i radhës

Pse kemi histori të kontestuar?

Të fundit nga