Petrovska: Nuk ka vendim për dërgimin e pjesëtarëve të Armatës në bllokun lindor të NATO-s

Ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska deklaroi sot se deri tani nuk është sjellur vendim për dërgimin e pjesëtarëve të Armatës në territorin e bllokut lindor të NATO-s.

Nëse sillet një vendim i tillë, siç thotë Petrovska, opinioni do të informohet në kohë.

“Republika e Maqedonisë së Veriut e cila është anëtare e NATO-s, është e përgatitur të ndajë barën me të tjerët, por deri në këtë moment nuk ka një vendim konkret për këtë. Nëse sjellim, opinioni do të informohet”, tha Petrovska në shënimin e 30 vjetorit nga formimi i ARM-së.

Ajo shtoi se Armata ka pjesëtarë të përgatitur dhe të trajnuar, të cilët nëse eventualisht dërgohen në një mision të tillë, do të vendosen në vende të përshtatshme në përputhje me planet strategjike dhe zhvillimore të NATO-s.

Story i mëparshëm

Shpërthejnë rastet e reja me COVID në Greqi, mbi 27 mijë infektime në 24 orë

Story i radhës

30 vjet nga formimi i ARM-së, Petrovska: Kapacitetet mbrojtëse,të domosdoshme

Të fundit nga