Përfshirja e bullgarëve në Kushtetutë, kjo është përgjigjja e Kovaçevskit

Qytetarë me përcaktim të veçantë mund të kërkojnë që të përfshihen në Kushtetutë, por ky është një proces i cili ka më shumë hapa, kështu u përgjigj në pyetjen e gazetarëve kryeministri maqedonas, Dimitar Kovaçevski

“Qytetarët në shtet, të cilët vet-përcaktohen në mënyrë tjetër, mund të kërkojnë që të jenë pjesë e Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ky është një proces që kalon përmes ndryshimeve kushtetuese, të cilat kanë më shumë hapa dhe në të cilat janë të përfshira më shumë institucione, në rast se kjo ndodh, a normal që do të ndodh në rrugën e një shteti drejt BE-së, meqenëse atëherë hapet kushtetuta që të bëhen dhe ndryshime të tjera, asokohe do të përfshihen edhe këto çështje, kuptohet në bazë të kërkesave të qytetarëve”, tha Kovaçevski.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Maqedonia e Veriut në vendin e 87-të në listën e Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit të Transparency International

Story i radhës

Ish-trajneri i Prishtinës trajner i ri i Kombëtares së Kroacisë

Të fundit nga