Partneriteti ShBA-Kosovë i ka rrënjët në mirëkuptim reciprok

Senati i Shtetit të Nju Jorkut sot ka miratuar një rezolutë në përkujtim të 16-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Rezoluta është sponsorizuar nga senatorja Jessica Scarceila-Spanton.

Rezoluta e cila mban numrin 1689, në një nga pikat shkruan se që nga pavarësia e saj, qytetarët e Kosovës me të drejtë janë krenarë të progresit që ka bërë Kosova në promovimin dhe avancimin e demokracisë vlerat dhe forcimin e institucioneve për të ofruar qeverisje të mirë, sundim të ligjit dhe mundësive ekonomike për të gjithë kosovarët.

“Marrëveshja e propozuar në kuadër të Dialogut të lehtësuar nga BE-ja do ta çojë Kosovën drejt një stabiliteti më të madh rajonal dhe evropian dhe integrimin euroatlantik është me kënaqësi të jashtëzakonshme që ky Organ Legjislativ njeh dhe përgëzon popullin e Kosovës, mikun tonë, partner, dhe aleat, në këtë ditë të rëndësishme të pavarësisë, duke e njohur arritjet e tyre dhe mbështetjen e përpjekjeve të tyre në të ardhmen; tani pra, qoftë ajo”, thuhet në rezolutë.

“Deri më sot, partneriteti i qëndrueshëm midis Bashkuar Shtetet dhe Kosova i ka rrënjët në mirëkuptimin reciprok, vlerat dhe miqësia mes vendeve tona, normalizimi i marrëdhënieve me Serbia, e përqendruar në njohjen e ndërsjellë eventuale, mbetet thelbësore për të paqe dhe prosperitet në këtë rajon të botës”, thuhet në rezolutë.

Story i mëparshëm

Sela: Unë nuk dhash dorëheqje për Tetovën, por për Gostivarin!

Story i radhës

Biden kërkon një ndërprerje prej 6 javësh të luftimeve në Gazë

Të fundit nga