Osmani në takime bilaterale në Torino

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Buajar Osmani, në margjinat e takimit të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, i cili u mbajt në Torino, Itali, realizoi takime bilaterale me Minsitrin e Punëve të Jashtme të Gjeorgjisë, Illia Darçiashvili, të Azerbejxhanit, Xhejhun Bajramov, të Ermenisë, Ararat Mirzojan, të Republikës së Molldavisë, Niku Popesku dhe Zëvendësministren e parë të Punëve të Jashtme të Ukrainës, Emine Xhafarova.

Fokusi i bisedimeve ishte në kryesimin e Maqedonisë së Veriut me OSBE-në në vitin 2023, situatën e sigurisë në rajonin e OSBE-së, si dhe arkitekturën e rrënuar të sigurisë në Evropë. U shkëmbyen mendime edhe për situatën në Ukrainë pas agresionit ushtarak rus dhe shfrytëzimin e mekanizmave të Këshillit të Evropës për përgjegësinë për shkeljen e të drejtave të njeriut. U potencua edhe rëndësia e perspektivës së BE-së si për vendet e Ballkanit Perëndimor ashtu edhe për ato të partneritetit lindor.

Ministri Osmani bëri me dije se si pjesë e treshes kryesuese me OSBE-në këtë vit dhe kryesues i ardhshëm në vitin 2023, Maqedonia e Veriut fuqishëm angazhohet për ruajtjen e parimeve themelore dhe vlerave të Organizatës – siç janë respektimi i sovraniteti, integritetit territorial dhe pavarësisë politike të vendeve pjesëmarrëse të OSBE-së.

U shkëmbyen mendime edhe për bashkëpunimin në kuadër të Këshillit të Evrpës si forum kryesor për të drejtat e njeriut, demokracinë dhe sundimin e së drejtës.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Kongresi amerikan miraton 40 miliardë dollarë për Ukrainën

Story i radhës

Zbulon arsyet e largimit nga Chelsea

Të fundit nga