Nga sot pa certifikatë vaksinimi në terasat e lokaleve

Qeveria në seancën e djeshme vendosi shfuqizimin e masës për posedim të detyrueshëm të certifikatës për marrjen e dy dozave të vaksinës kundër Covid-19 ose për të kaluar Covid në 180 ditët e fundit, duke llogaritur nga dita e shërimit për vizitë në ambiente hoteliere jashtë.

Për pjesët e mbyllura, mbetet detyrimi për të pasur certifikata të detyrueshme për vaksinim ose përshtatshmëri.

Qeveria sot ka marrë disa vendime për zbutjen e masave kundër COVID-19, përfshirë heqjen e detyrimit për veshjen e maskave mbrojtëse për nxënësit në shkollat ​​fillore dhe studentët do të kthehen në fakultete me prezencë fizike.

Një nga masat është rritja e kapacitetit maksimal të hapësirave të hapura dhe të mbyllura nga maksimumi aktual në 50, në maksimum 75 për qind, me veshjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse për ngjarjet kulturore: teatro, kinema, filarmonia, si dhe seminare, trajnime, takime, konferenca dhe të ngjashme.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Vlora zgjohet nën tymin e plehrave të djegura gjatë natës

Story i radhës

Modelja shqiptare godet me shuplakë Olti Currin

Të fundit nga