Nënvarianti i ri ngre shqetësimet për një valë tjetër të COVID-19

Ashtu sikurse qeveritë në të gjithë Evropën kanë shprehur synimet e tyre për të lehtësuar kufizimet e lidhura me COVID-19, spektri i një valë tjetër të virusit po ngjall shqetësim në komunitetin shkencor.

Nënvarianti i Omicron BA.2, i cili po emërtohet me emrin “Stealth Omicron”, duket se po fiton terren në disa pjesë të botës, duke përfshirë Danimarkën dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Duke pasur parasysh shpejtësinë me të cilën po kalon nënvariantet e tjera të Omicron, ky variant po ngjall frikë se është një lloj më i transmetueshëm i koronavirusit po përhapet në mënyrë aktive në komunitet.

Agjencia e Sigurisë Shëndetësore e Mbretërisë së Bashkuar e përcaktoi BA.2 si një variant nën hetim të premten, ndërsa theksoi se normat aktuale të rasteve janë shumë të ulëta.

Agjencia tha se do të ndërmarrin analiza të mëtejshme.

“53 sekuenca të nën-linjës BA.2 të Omicron ishin identifikuar në Mbretërinë e Bashkuar,” – tha Agjencia në një deklaratë.

Meera Chand, Drejtoresha t e UKHSA tha: “Është natyra e viruseve të evoluojnë dhe të ndryshojnë, kështu që duhet të pritet që ne të vazhdojmë të shohim variante të reja të shfaqen ndërsa pandemia vazhdon. Vëzhgimi ynë i vazhdueshëm gjenomik na lejon t’i zbulojmë ato dhe të vlerësojmë nëse ato janë të rëndësishme”.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Rexhepi: Skënderbeu di si ta mundë Kukësin

Story i radhës

Gjermania optimiste për negociatat/ Ministrja për Europen Luhrman: Të mbajmë premtimin për Tiranën e Shkupin

Të fundit nga