Nënshkruhet marrëveshja për themelimin e Qendrave të Karrierës në 8 komuna

Ministria e Arsimit dhe projekti Rritja e Punësimit për të Rinj nënshkruan sot marrëveshje mirëkuptimi me tetë komuna të Kosovës për të themeluar Qendra të Karrierës në institucionet e arsimit dhe aftësimit profesional, me qëllim të rritjes së cilësisë së IAAP për krijimin e kuadrove të nevojshme për tregun e punës.

Këto Qendra të Karrierës do të themelohen me bashkëfinancim të komunave dhe projektit Rritja e Punësimit për të Rinj, për mbështetjen e zhvillimit të karrierës së nxënësve si pjesë e integruar e të mësuarit gjatë gjithë jetës.

Ministrja Arbërie Nagavci tha se Qendrat e Karrierës do të ndikojnë në ngritjen e vetëdijes së nxënësve rreth përzgjedhjes dhe avancimit të tyre profesional, në promovimin e programeve dhe shërbimeve të çdo institucioni të Arsimit dhe Aftësimit Profesional dhe në ndërlidhjen e shkollës me ndërmarrjet lokale.

Ajo falënderoi projektin Rritja e Punësimit për të Rinj (EYE) i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC), për të themeluar Qendra të Karrierës në institucionet e Arsimit dhe Aftësimit Profesional në Kosovë.

Ndryshe, komunat të cilat kanë nënshkruar marrëveshje mirëkuptimi me MASHTI-n dhe projektin EYE janë Mitrovica, Gjilani, Kamenica, Fushë Kosova, Lipjani, Rahoveci, Podujeva dhe Suhareka.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Rusia thotë se ka përdorur teknologji ushtarake lazer kundër Ukrainës

Story i radhës

Deputeti i CDU paralajmëron Berishën: Nuk do të bashkëpunojmë me PD-në nëse i kthehet të djeshmes

Të fundit nga

Partizani bind

Partizani bind në transfertën e Dinamo City, të cilën kampionët e fituan me rezultatin 1-3 në