Ndërtesa e Ministrisë së Punëve të Jashtme ndriçohet me ngjyrat e Bashkimit Europian

Ndërtesa e Ministrisë së Punëve të Jashtme sonte është ndriçuar me ngjyrat e Bashkimit Europian ,si simbolikë e fillimit zyrtar të negociatave aderuese të RMV-së me Bashkimin Evropian.

RMV-ja dhe Shqipëria hapën sot zyrtarisht negociatat për anëtarësim në Bashkimin Europian me mbajtjen e Konferencës së Parë Ndërqeveritare.

Duke hapur Konferencën, Jan Lipvavski, Ministri I Jashtëm i Republikës Çeke, vendit që kryeson me BE-në, deklaroi se “Negociatat aderuese që sot nisin me RMV-në do të jenë rigoroze dhe të vështira”. Sipas tij, Konferenca e ardhshme Ndërqeveritare do të mbahet pa anulime dhe kushte tjera politike, pasi RMV-ja do t`i bëjë ndryshimet kushtetuese, respektivisht futjen e bullgarëve në Kushtetutë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Gani Sejdiu – kryetrajner i Vëllaznimit

Story i radhës

Vazhdon ‘drama’ në mes Remzie Osmanit dhe Mihrije Brahës, kjo e fundit e sugjeron çka me vesh në dasmë të djalit

Të fundit nga