Milloshoski: Të formohet komision anketues për rastin në Onkologji

Deputeti i VMRO-së, Antonio Milloshoski, në seancën e sotme në Kuvend edhe njëherë i ka bërë thirrje qeverisë që të formojë komision hetimor për të përcaktuar përgjegjësinë politike se kush e ka bërë përfitimin morbid të Onkologjisë.

“Ajo që mund të shohim sot në shëndetësi pas skandalit të Onkologjisë është se nuk kishte as ekspertizë dhe as humanizëm. Onkologjia dominohej nga parimi i fitimit, pacientët detyroheshin të blinin barnat dhe të njëjtat barnat, në vend që t’u jepeshin, rishiteshin në tregun e zi. Dhe ky është përfundimi i auditimit të shtetit. Prandaj, në mënyrë që përgjegjësia të ketë emër dhe mbiemër, që të mos ketë hamendje të plotë se kush është përgjegjës, propozuam ngritjen e një komisioni hetimor për të përcaktuar përgjegjësinë politike të atyre që lejuan një fitim të tillë morbid, në kurriz të shëndetin dhe jetën e pacientëve onkologjikë”, theksoi ai Milloshoski.

Deputeti pyeti gjithashtu se pse pengohet ngritja e komisionit hetimor për përcaktimin e përgjegjësisë politike për përfitimin morbid të onkologjisë.

“Në Kuvend është dorëzuar iniciativë për formimin e komisionit anketuese, gjë që pengon ngritjen e komisionit hetimor për përcaktimin e përgjegjësisë për fitimin morbid të onkologjisë. E pengon Talat Xhaferin sepse nuk e vë në rend dite pikën e themelimit të komisionit, e pengon shumicën e LSDM-së dhe BDI-së që heshtin. Le të formohet komisioni anketues dhe për një kohë të shkurtër do të përcaktohet përgjegjësia politike se kush ka pasur fitime morbid në Onkologji”, theksoi Milloshoski.

Story i mëparshëm

Horoskopi i datës 14 shtator 2023

Story i radhës

Shpërthen një bombël gazi në Gjirokastër

Të fundit nga