Një eksperte pastrimi ndau mënyrën ‘e saktë’ për të pastruar një shishe uji – pasi zbuloi se ato mund të bëhen një vatër për bakteret e dëmshme
Leslie Reichert thotë se nëse uji juaj fillon të ketë erë pak më ndryshe ose nuk ka shije aq të freskët, atëherë është koha të ndryshoni zakonet tuaja dhe të filloni ta lani shishen shumë më shpesh.
Leslie thotë: “Mikrobet do të rriten në shishet tuaja të ujit të përdorura shpesh pas çdo përdorimi. Është fakt se myku lulëzon në zona të lagështa dhe të errëta – le të themi se kjo nuk është një enë nga e cila dëshironi të pini ndonjë gjë”.
Ajo thotë se një shishe me majë të filetuar është e rëndësishme që të ndahet në dy pjesë dhe të lahen të dyja në pjatalarëse – me kusht që kjo larje të jetë e sigurt për shishen tuaj.
Leslie thotë se për majat më komplekse, duhet të merrni një furçë për shishe për të pastruar pjesën e poshtme të shishes dhe një më të vogël për të pastruar kapakun.
Herë pas here duhet të përdorni tableta pastrimi të gazuara, hidhni tabletën në ujë dhe lëreni të qëndrojë gjatë gjithë natës.