Më shumë se 1000 civilë të vdekur janë regjistruar në Ukrainë – shefi i OKB-së për të drejtat e njeriut

Më shumë tani nga përditësimi i shefit të të drejtave të njeriut të OKB-së mbi situatën në Ukrainë. Michelle Bachelet tha se zyra e saj kishte verifikuar 1,189 vdekje civile në Ukrainë, duke përfshirë 98 fëmijë, që nga fillimi i pushtimit më 24 shkurt.

Megjithatë, numri i vërtetë ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë, paralajmëroi ajo, duke shpjeguar se ishte e vështirë të konfirmoheshin viktima në zonat më të prekura nga lufta, si Mariupol.

Bachelet tha: “Civilët po durojnë vuajtje të pamatshme dhe kriza humanitare është kritike.”.

Ka pasur një “rritje të konsiderueshme” në shkallën e vdekshmërisë midis civilëve në qytetet e rrethuara. Kjo mund t’i atribuohet kujdesit mjekësor të ndërprerë të shoqëruar me privimin dhe stresin e lidhur me konfliktin, shtoi ajo.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Në garë për talentin francez

Story i radhës

60 mijë jo, por sa veteranë janë të vërtetë?!

Të fundit nga