Kur është koha e duhur për ta lënë fëmijën të kujdeset vetë për higjienën personale?

Dy truke se si ta mësoni atë të kujdeset për vetveten

Që nga hapat e parë të foshnjës e tutje, ka një sërë gjërash të reja që ajo duhet të mësojë.

Mënyra më e mirë për të filluar përgatitjen për pavarësinë e fëmijës suaj është të flisni me të që në moshë të vogël për rëndësinë e higjienës personale dhe ta bëni banjën t’i duket sa më interesante, por jo ta lini të vetëm.

1. Kur një fëmijë është mjaftueshëm i rritur për t’u larë?

Hulumtimet kanë treguar se koha ideale është midis moshës tetë dhe nëntë vjeç. Kjo nuk duhet të jetë rigoroze, kështu që nëse fëmija tregon aftësi dhe shkathtësi të caktuara, ai mund të jetë gati të bëhet i pavarur më herët, por është më e sigurt të prisni disa muaj dhe t’i jepni hapësirë në mënyrë që fëmija të mos rrëzohet.

2. E keni akoma kontrollin ndërsa fëmija juaj është në banjë?

Jini gjithmonë pranë banjës dhe shikoni fëmijën, madje ai nuk e di që jeni aty. Sigurohuni që ta lini derën hapur, por mos u dramatizoni pa nevojë.

Për ta bërë më të bukur këtë proces, mund t’i jepni fëmijës tuaj lodra të ndryshme gjatë larjes që do ta bëjnë procesin më interesant.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Alma Mehmeti dhe Chris Doran fitues të turneut “Ahmet Hoxha 2022”

Story i radhës

Rusët bombarduan 3 vendbanime në Kryvyi Rih

Të fundit nga