Kryetari i Prezencës së OSBE: KQZ të jetë e angazhuar në përmirësimin e zgjedhjeve

Ambasador Michel Tarran, Kryetari i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri në Tryezën e Rrumbullakët të Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), me mbështetjen e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri.

Tarran: Kemi një sfidë të pazgjidhur, atë të votimit nga jashtë vende. Nuk ka standarde të caktuara në lidhje me këtë. I takon secilit shtet të zbatojë atë model që i përshtatet më mirë. Çdo vendim duhet të jetë nga koncensusi i gjerë, i bazuar nga konsultime gjithëpërfshirëse, duke përfshirë aktorë civilë, shoqërinë dhe diasporën.

Prezenca e OSBE që mbështet KQZ vijon të jetë e angazhuar të mbështesë përpjekjet dhe bashkëpunimin për përmirësimin e administrim të zgjedhjeve dhe përmirësimin e tyre. Ju ftoj ta shihni si një prej partnerëve më të ngushtë.

Të punojnë për të garantuar se do të respektohet zëri i secilit, diskutimet e sotme të çojnë përpara integritetin zgjedhor në Shqipëri.

Story i mëparshëm

Taravari kujtojn ngjarjet e përgjakshme të Gostivarit

Story i radhës

Rusia thotë se u sulmua me dhjetëra dronë nga Ukraina

Të fundit nga