Kriza prek edhe pinguinët. Iu ndryshohet lloji i peshkut, refuzojnë ta hajnë

Pinguinët dhe lundërzat kanë refuzuar dietën më të lirë të peshkut pasi akuariumi japonez po përballet me kosto në rritje.

Pinguinët dhe lundërzat në akuariumin japonez Hakone-en në prefekturën Kanagaëa kanë refuzuar të hanë peshkun më të lirë të përfshirë në dietën e tyre.

Akuariumi, i cili zakonisht ushqente kafshët me skumbri, kaloi në një skumbri më buxhetor për shkak të rritjes së kostove.

“Çmimi i tij është rritur me 20% në 30% që nga viti i kaluar,” tha akuariumi.

Por kjo nuk është pritur mirë, me punëtorët e akuariumit që duhet të bëhen kreativë për të inkurajuar kafshët për të ngrënë; për shembull, vidrat dhe pinguinët duken më të gatshëm për të ngrënë skumbri kur përzihen me ushqimin e tyre të preferuar, ajin.

“Idealisht, ata do të donin të kishin një aji të plotë, por ata po hanë me zor skumbrin,” tha kujdestari i akuariumit Hiroki Shimamoto për TV Asahi të CNN.

“Për ata që refuzojnë të hanë peshkun e ri, ne thjesht u japim atë që hanin më parë”, tha një zëdhënës i akuariumit për Vice.

Akuariumi gjithashtu po shkurton kostot duke ulur numrin e pompave të qarkullimit nga dy në një, gjë që ka ulur faturën e energjisë elektrike me 40% në 50%.

Agjencia France-Press (AFP) ia atribuoi koston në rritje të skumbri inflacionit të përgjithshëm dhe një rendimenti të ulët të peshkimit kohët e fundit.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ish-kancelari gjerman refuzon të ndërpresë lidhjet me Putinin

Story i radhës

Puna 4 ditë në javë del më produktive

Të fundit nga