Kovaçevski: Nuk kemi gjenerata për të humbur, rinia të ardhmën e ka në BE

LSDM është parti shtetformuese që gjithmonë është udhëhequr nga interesat shtetërore dhe interesat kombëtare. Politika duhet të sigurojë një të ardhme për të rinjtë dhe kjo do të thotë stabilitet afatgjatë dhe përparim ekonomik të vendit. E ardhmja e gjeneratave të reja maqedonase është në BE, tha kryetari i LSDM-së Dimitar Kovaçevski në fjalimin e tij në kampin e pesëmbëdhjetë veror “Trajçe Neshkoski” të organizuar nga LSDM.

Kovaçevski para të rinjve theksoi se propozimi i fundit evropian për fillimin e negociatave me BE-në garanton një formulim të pastër në gjuhën maqedonase, që nënkupton mbylljen e të gjitha çështjeve identitare. Kjo do të thotë të dalësh nga dhoma e pritjes ku shteti ndodhet prej 17 vitesh dhe drejt një të ardhme të sigurt.

“Me propozimin e fundit evropian, ne kemi një gjuhë të pastër maqedonase në BE, që do të thotë fundi i gjithë konfuzionit identitar të popullit maqedonas që po e përjeton me shekuj. Në BE do të jemi maqedonas që flasin gjuhën maqedonase. Ju do të jeni maqedonas, maqedonase, maqedonase do të jetë gjuha zyrtare në BE. Kjo e mbyll njëherë e mirë temën e identitetit. Askush nuk mund t’ju sfidojë, mohojë, nënçmojë më. Krenar, për veten e tyre, në BE.

Kështu do t’ju lëmë juve të rinjve që po vini një fushë të pastër, një të ardhme të sigurt dhe të sigurt në të cilën do të diskutojmë për ekonominë, shëndetin, arsimin, gjithçka që është normale dhe duhet diskutuar në shekullin e 21-të.

Nuk kemi breza për të humbur. Duhet të jemi të mençur dhe vendimet që marrim duhet të jenë në interes të të rinjve dhe gjeneratave të ardhshme”, theksoi Kovaçevski, duke shtuar se pretendimet se do të rrezikohet gjuha, historia dhe identiteti maqedonas është vetëm një gënjeshtër e madhe nga strukturat e përcaktuara, që me çdo kusht, madje dhe me çmimin e dhunës për të dëmtuar shtetin.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Luis Suarez në bisedime me Monzan

Story i radhës

Këshilla për një lëkurë të përsosur

Të fundit nga