Komuna e Prishtinës jep në shfrytëzim për 3 vjet një pronë për dislokimin e Stacionit Policor në “Kodrën e Trimave”

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama, dhe drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Samedin Mehmeti, kanë nënshkruar sot një Kontratë me të cilën i jepet PK-së në shfrytëzim prona e paluajtshme komunale.

Me anë të kësaj kontrate rregullohen të drejtat dhe detyrimet e palëve për marrjen dhe shfrytëzimin e pronës komunale të Prishtinës për nevojat e institucioneve qendrore, respektivisht dhënia e saj në shfrytëzim në afatin prej 3 viteve për Policinë e Kosovës për dislokimin e personelit nga objekti dhe pajisjet e Stacionit Policor “Veriu” në lagjen “Kodra e Trimave” në Prishtinë, ka njoftuar Komuna e Prishtinës në njëftim për shtyp.

Qëllimi i nënshkrimit të kësaj kontrate është dhënia në shfrytëzim e pronës komunale të kryeqytetit për nevojat e Policisë së Kosovës, respektivisht, për nevojat e Stacionit Policor “Veriu” në Prishtinë.

Komuna e Prishtinës thekson se është tejet e përkushtuar në ofrimin e kushteve sa më të favorshme për policinë e Kosovës, duke siguruar kështu plotësimin e nevojave të tyre, për të thelluar tutje bashkëpunimin në çështjen e sigurisë së qytetarëve të kryeqytetit.

Në prill të vitit të kaluar, kryetari i atëhershëm i Prishtinës, Shpend Ahmeti, kishte njoftuar se Stacioni Policor në lagjen “Kodra e Trimave” në Prishtinë “së shpejti” do të bëhet me objekt të ri.

“Komuna e Prishtinës, me vendim të Kuvendit Komunal, ka ndarë parcelë nga prona komunale ku do të ndërtohet Stacioni Policor në Kodrën e Trimave”, kishte shkruar Ahmeti në Facebook.

Fillimisht do bëhej lirimi i parcelës, e cila kishte qenë e uzurpuar, për të proceduar tutje me ndërtim.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ish-Ministrja e Jashtme e merr gjithë vëmendjen në ndejën e Valdrin Sahitit

Story i radhës

Kosova dhe Turqia me marrëveshje për furnizimin e FSK-së

Të fundit nga