Këto aftësi do t’ju bëjnë një udhëheqës më të mirë

Aftësitë e buta po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme në të gjitha fushat. Ekspertët besojnë se ato do të vazhdojnë të kenë një rëndësi të madhe në të ardhmen. Ndërsa teknologjia mund të ketë fjalën e fundit në sistemim dhe automatizim, kërkohen aftësi të ndryshme në fusha të ndryshme.

Aftësi të buta të nevojshme për udhëheqje të mirë

Empatia

Empatia është thelbësore për një udhëheqje të mirë. Është e pamundur që një lider të nxjerrë më të mirën nga ekipi i tij pa të.

Aftesi komunikimi

Komunikimi i mirë është një nga aftësitë më të rëndësishme të një drejtuesi. Nuk mjafton që ata të kenë ide të mahnitshme, pasi duhet të dinë gjithashtu t’i komunikojnë ato. Ata gjithashtu duhet të motivojnë të tjerët dhe të kuptohen.

Motivim dhe frymëzim

Motivimi dhe frymëzimi i një ekipi është një detyrë komplekse. Për ta bërë këtë, një udhëheqës duhet të përdorë disa aftësi të buta në të njëjtën kohë. Ata duhet të jenë në gjendje të komunikojnë emocionet dhe t’i bëjnë të tjerët t’i kuptojnë dhe t’i ndajnë ato. Në fakt, kjo shkon përtej komunikimit dhe hyn në fushën e shprehjes.

Dëgjim aktiv

Mund të themi se kjo përbën bazën e të gjitha aftësive të buta, pasi është shumë e vështirë të jesh një udhëheqës i mirë pa pasur aftësinë për të dëgjuar të tjerët. Pikëpamjet e njerëzve të tjerë janë burim frymëzimi për gjetjen e ideve dhe zgjidhjeve të reja.

Puna ekipore

Puna në grup është një nga fushat që kërkon aftësi të mira të buta. Në fakt, kur kryeni aktivitete me të tjerët, gatishmëria dhe përshtatshmëria janë pothuajse më të rëndësishme se njohuria ose përvoja.

Aftësitë e buta dhe e ardhmja

Bota po shkon drejt formave të prodhimit dhe konsumit të orientuar drejt bashkëpunimit. Kjo është arsyeja pse aftësitë e buta janë kaq të rëndësishme si për bashkëpunëtorët ashtu edhe për drejtuesit. Pa dyshim, zhvillimi i suksesshëm i aftësive të buta është jashtëzakonisht i rëndësishëm në çdo lloj detyre.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Kosova U17 fiton me rezultat 9:0

Story i radhës

​Arrestohen tre persona të dyshuar për mashtrim në Lipjan

Të fundit nga