Këshilla financiare për njerëzit që kanë gjetur dashurinë pas moshës 40-vjeçare

Qoftë për të gjetur dashurinë më vonë në jetë apo edhe për të marrë një shans të dytë në dashuri dhe martesë, dashuria në të 40-at është një ndjenjë shumë e veçantë. Sidoqoftë, nuk mund t’i afroheni me braktisjen e pamatur që i keni dhënë dashurisë suaj të parë. Ndërsa përfshiheni më shumë me individin, duhet të hartoni një buxhet për paratë që shpenzoni në çift.

Nëse krijoni një llogari të përbashkët që mund të mbajë fluksin e parave tuaja për pagesa të përbashkëta ose përdorni llogari bankare individuale dhe private që mbajnë ose paguajnë për secilën nga asetet dhe kreditë tuaja; ju duhet të përdorni këtë udhëzues për financat personale për të lundruar në marrëdhënien tuaj.

Diskutoni hapur shpenzimet e kujdesit për fëmijët

Nëse njëri prej jush ose të dy keni fëmijë, atëherë mund t’i bëni transaksionet tuaja financiare më transparente për të përfituar partnerin tuaj. Të tilla si përmendja e pagesave për fëmijët ose për tarifat dhe shpenzimet e tyre si pjesë e buxhetit tuaj mujor. Është një mënyrë e mirë për ta mbajtur partnerin tuaj të informuar pa e pyetur veten se ku po shkojnë paratë.

Plani për daljen tuaj në pension

Është me rëndësi të madhe që të vlerësoni gatishmërinë tuaj për daljen në pension pasi do të vijë së shpejti. Ju duhet të merrni parasysh masën e kursimeve tuaja si individualisht ashtu edhe në çift. Së dyti, mendoni për kujdesin për të moshuarit që mund t’ju duhet njërit ose të dyve, ndërsa jeni mbi 70 vjeç.

Infermieria dhe dobësia

Marrëdhëniet romantike më vonë në jetë do të thotë gjithashtu se duhet të kujdeseni për partnerin tuaj ndërsa ai plaket. Kjo përfshin kujdesin eventual në fund të jetës. Pra, sigurohuni që të flisni me ta për zgjedhjet e tyre kur bëhet fjalë për dobësinë. Paraqitni politikat tuaja të sigurimit me njëri-tjetrin dhe llogaritni kostot e propozuara që sigurimi do të kujdeset për pjesën tjetër që kursimet duhet të plotësojnë.

Ju nuk duhet të mendoni se konsiderata të tilla janë shumë morbide, sepse jeni duke rënë dakord të jeni pranë njëri-tjetrit. Prandaj, ju mund të keni autorizim për kujdesin shëndetësor mbi tjetrin në rast sëmundjeje. Pra, diskutoni këto çështje që të jeni të përgatitur për çdo rast!

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Bota e Elitës me fustan të veçantë

Story i radhës

Një i vdekur pasi raketa goditi një bllok apartamentesh në Kharkiv

Të fundit nga