Kërkohen hetime ndaj ish-ministrit shqiptar në Maqedoni, Antikorrupsioni thirrje Policisë financiare

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit (KSHPK) dje në seancë i propozoi Drejtorisë së Policisë Financiare zgjerimin e hetimeve penale ndaj ish-ministrit të Vetëqeverisjes Lokale Suhejl Fazliu për shpërdorim detyre.

Siç ka sqaruar anëtari i KSHPK-së, Nuri Bajrami, rasti është formuar me iniciativë të tij, gjegjësisht pasi është ngritur zëri për akuzat e bëra në media kundër ish-ministrit të Vetëqeverisjes Lokale Suhejl Fazliu, i cili ka qenë në këtë detyrë nga 1 qershori 2017 deri më 26 qershor 2019.

“Në pretendimet e paraqitura në media, më pas, janë renditur disa keqpërdorime të pozitës zyrtare, si dhe punë e pakujdesshme në shërbim nga ministri dhe zyrtarë të tjerë të kësaj ministrie përmes përdorimit të automjeteve zyrtare për qëllime dhe nevoja private, shpenzimet e buxhetit të institucionit, ku njëri nga personat e punësuar ka keqpërdorur ndriçimin rrotullues për të shmangur pagesën e tarifave në rrugën Shkup – Gostivar – Shkup, dhe siç raportoi Infomax në atë kohë, Fazliu punësoi të gjithë familjen e tij të afërt në pozita të larta në Ministri”, sqaroi Bajrami.

Me qëllim të verifikimit të pretendimeve dhe konstatimit të gjendjes faktike, KSHPK-ja ka dorëzuar kërkesë për mbledhje të të dhënave dhe informim në Ministrinë e Vetëqeverisjes Lokale, por të dhënat e dorëzuara nga Ministria kanë qenë të paplota, përkatësisht nuk janë dorëzuar kopje të urdhër udhëtimit. Më vonë u dorëzua një shkresë nga Ministria me të cilën informonte KSHPK-në se nuk kishte dokumentacion shtesë për të dorëzuar.

“Ky rast tregon se vazhdon trendi i keqmenaxhimit të financave publike dhe pronës shtetërore, që realisht bie ndesh me të gjitha parimet e sundimit të ligjit”, tha Bajrami./Vecer

 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Viti 2021 ishte vit i Arba Kokallarit

Story i radhës

Zikov: Osmani me profesionalizëm po e kryen detyrën e tij 

Të fundit nga