KEDS njofton se kush mbetet pa energji elektrike

Për shkak të punimeve në rrjet, KEDS ka njoftuar se disa vende do të kenë ndërprerje të energjisë elektrike.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

31.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

 

1.

Nga NS 35/10[kV]  Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shkabaj (kodi: 15019002) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit – një pjesë, Obiliq – një pjesë, Reforma dhe Al Petrol.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive,  ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Nga TS 110/10(20)[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J05 Bardhosh (kodi: 13000001)  nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Bardhosh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e ndarësit linjor.

3.

NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV ne rrjetin e ri 0.4 kV.

 

Ferizaj

 

1.

Nga NS 35/10(20)10[kV] Kaçanik do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] Bobi (kodi: 40043002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit – mirëmbajtje preventive,  zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

2.

NS 35/10 kV Kaçanik do të ndërprehet:

LP 10kV J02-Pylltaria (kodi: 40043004) prej orës 11:00  deri ne ora 12:30

Vendet: Rrugët: 2 Korriku, Demush Bilalli, Dëshmorët e Lirisë, Emin Duraku, Ismajl Qemajli (një pjesë), Ismajl Raka, Lagja e Re, Migjeni dhe Uçk. Fshatrat: Drenogllavë (një pjesë), Dushkaja (një pjesë), Gjurgjedell, Korbliq, Llanishtë dhe Runjevë si dhe një pjesë e Kaçanikut.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor.

3.

NS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

LP 10kV Janjeva  (kodi: 10014011 )  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: Janjevë, Shashkovc, Akllap,Tërbuvc, Gushtericë e Epërme dhe Shushicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

4.

NS 110/6[kV] Han I Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6[kV] Paldenica (kodi: 42000004 )  nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: rrugët: Adem Jashari (një pjesë), Elham Curri (një pjesë), Hani Elezit (një pjesë), Hysen Suma, Imer Vila, Imri Curri, Kalimi Kufitar (një pjesë); fshatrat Dimcë, Dromjak (një pjesë), Kashan dhe Paldenicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Mitrovicë

 

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Novolani (kodi 73000005) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolan, Kollë, Vërnicë, Reznik, Shallc, Druvar dhe Mihaliq.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive- Zëvendësimi i transformatorit të mbingarkuar Druar Shkolla 73000005016 me TS Koll 73000005007.

Prizren

1.

Nga TS 35/10[kV] Zhur do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Poslishtë (kodi: 30035006 )  nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Peja

1.

NS 110/10[kV]  Klina do të ndërprehet:

LP 10kV Gremniku (kodi: 52000011)  nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: Fshatrat: Dollc, Gremnik, Kpuz, Perlina, Perqevë, Qeskovë, Qupevë, Qupevë e Ulët, Qupevë e Epërme, Rastok (një pjesë), Sferkë, Sferkë e Gashit dhe Volljakë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit- ndërrimi i tri shtyllave  të tensionit të mesëm, lokacioni Sferrkë – Përqevë.

2.

Nga TS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja – LP10[kV] Barani (kodi: 53000002) nga ora 10:30 deri 12:30

Vendet:  Beran, Prapaqan, Berliq, Krushevc i ri, Rashiq, Gjocajt, Turjakë e Ulët, Vranoc i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulët, Çallapek, Kusoriq, Llugagjitë dhe Buqan.

Arsyeja: Montimi i grupeve matëse pas ndërrimit të ormanit të djegur-TS Çallapeku 1 Kod-53000002026.

 

3.

TS 110/10(20)[kV] Istogu do të ndërprehet:

LP 10[kV] Moistiri (kodi: 54000001)  prej orës 11:00 deri në ora 14:30.

Vendet: Fshatrat Moistir dhe Sinajë.

Arsyeja: Vendosja e një shtylle të tensionit të lartë në Suhogerllë – me rrezikshmëri të madhe në Suhogerllë (kemi kërkesë edhe nga Policia).

 

 

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zhegra (kodi 61066006) prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Zhegera, Lladova, Llashtica (nje pjese), Shurdhan, Pidiqi, Selishta, Qeliku, Haxhtë, Isufaj, Terziaj, Demirt.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të drurit me shtyllat e betoni në degëzimin për Stançiq.

01.06.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

 

Prizren

1.

Nga NS 110/35/10kV Prizreni 1 do të ndërprehet H04 Zhur –  Dragash.

Pa tension do të mbesin:

NS 35/10kV Zhuri me kod: 300350 më dt.01.06.2022 (e mërkurë ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

NS 35/10kV Dragashi me kod: 300360 më dt.01.06.2022 (e mërkurë ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

NS 35/10kV Dikanca me kod: 300370 më dt.01.06.2022 (e mërkurë ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

HC Eurokos – Dragash me kod: 300400 më dt.01.06.2022 (e mërkurë ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

HC Orqusha – Dragash me kod: 300500 më dt.01.06.2022 (e mërkurë ) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Zhur, Shkozë, Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë, Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Shkozë (një pjesë), Vërmicë, Poslishtë, Vlashnjë, Dobrushtë, Gorozhup dhe Planejë, BECHTEL ENKA-GP  Uzgur Yilmaz në Zhur, Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok, Blaç, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg dhe Zaplluxhë, Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Plavë, Pllajnik, Shajnë, Xërxë, Zgatar dhe Zym i Sharrit, Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme, Rrenc, Baçkë, Dikancë, Leshtan dhe Radeshë; rrugët: 480 Rruga e Dëshmorëve, 481 Rruga e Restelicës (një pjesë), 483 Rruga e Brodit (një pjesë), 484 Rruga e Radeshës (një pjesë) dhe 485 Adem Jashari (një pjesë), 480 Rruga e Dëshmorëve, 481 Rruga e Restelicës (një pjesë), 482 Sheshi Komunal, 483 Rruga e Brodit (një pjesë), 484 Rruga e Radeshës (një pjesë) dhe 485 Adem Jashari (një pjesë),

Pa tension do të mbesin edhe: HC Orçusha (Dragash), Eurokos HC-Dragash, HC Frigoffod dhe  HC Dikanca.

Arsyeja: Pastrimi i linjave shpërndarëse 35kV nga vegjetacioni.

01.06.2022

                                                         Punime në projekte investive

 

Prishtina

 

1.

Në NS 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Berishët  (kodi: 15019008098  ) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: TS Berishët në fshatin Prugovc.

Arsyeja: Shtrirja e kabllos në trasenë ekzistuese.

Gjakovë

 

1.

Nga TS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

TS 10/0.4kV[kV] TS Madanaj 2 (kodi:80080006134) prej orës 09:00 deri ne ora 17:00

Vendet: Meje 1, Madanaj 2 dhe Dallashaj.

Arsyeja: Energjizimi i trafo shtyllës.

01.06.2022

 

Punime nga palët e treta

Prizren

 

1.

Nga TS 110/10[kV]  Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja – LP10[kV] Dardania (kodi 31000017) nga 11:00 deri 16:30

Vendet: Lubizhdë, Skorobizhdë dhe Dardania.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

 

1.

Nga NS 110/35/10[kV]  Lipjani do të ndërprehet:

TS 10/04kV Afërdita Hajdini M&N SHPK (kodi: 41000019442) nga ora 09:00 deri 12:00

Vendet:  Objekti banesor  në rr. Komandant Kumanova.

Arsyeja:  Vazhdimi i zbarrave për të krijuar hapësire për vendosjen e dy daljeve të reja për furnizim të objektit, vendosja e dy daljeve në zbarra të vazharuara.

2.

Nga TS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

LP 10[kV] QMI (kodi: 41000011) nga ora 07:00 deri 08:00

Vendet: Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh, Hospital Kosova, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë – nga ura e Lipjanit përgjatë rrugës (Zonës industriale) deri tek rrethi Maratonës dhe fshati Suhadoll (një pjesë), (një pjesë) e lagjes Marigona.

Arsyeja: Montimi i mbajtësve të kabllove në kthinat e reja të TS SEGMENT KOSOVA të kabllove 10(20) kV TS e Ri sipas vërejtjeve të komisionit të pranimit teknik.

Pejë

 

1.

Nga TS 35/10[kV]  Peja II do të ndërprehet:

LP 10[kV] Puhovci (kodi: 50051009) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Vendet: Kisha Katolike, Ambullanca e Stomatologjike, Dukagjini 1, TS 5 dhe Dukagjini 2.

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje, në bazë të pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Prishtinë

 

1.

Nga 110/35/10[kV] Prishtina 1 do të ndërprehet:

LP [10kV] J22 Preoci nga ora nga ora 07:00 deri 08:00

NS 10/0.4[kV]Rezidenca Marigona 1(kodi: 10000001110)

NS 10/0.4kVLagjja Marigona Rezidencë sh.p.k. Erolld Belegu (kodi: 10000001139)

NS 10/0.4kV Rasim Mrlaku “Marigona Rezidencë” (kodi: 10000001158)

Vendet: Një pjesë e lagjes Marigona.

Arsyeja: Montimi i mbajtësve të kabllove në kthinat e reja të TS SEGMENT KOSOVA të kabllove 10(20) kV TS e Ri sipas vërejtjeve të komisionit të pranimit teknik.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Delimitimi i zonave detare me Greqinë/ Presidenti Meta: Nuk jam informuar për negociatat politike!

Story i radhës

Maturën shtetërore do ta kalojnë 15 899 nxënës, provimet eksterne janë më 4 dhe 13 qershor

Të fundit nga