Inteligjenca Artificiale e aftë të kodojë si një programues njeri

Kompania e inteligjencës artificiale në pronësi të Google, DeepMind, lajmëroi një arritje të madhe në programimin kompjuterik.

Pas simuloi 10 konkurse me 5 mijë pjesëmarrës, sistemi i inteligjencës artificiale AlphaCode u klasifikua në top 54% të pjesëmarrësve.

Ende duhet punë për të bërë për ta sjellë në nivelin e një njeriu dhe aftësitë nuk mund të aplikohen menjëherë mbi forma të tjera kodimi.

Problemet në konkurse të tilla nuk shihen nga inteligjenca artificiale gjatë trajnimeve dhe zgjidhja e tyre kërkon kombinim mes mendimit kritik, logjikës, algoritmeve, kodimit dhe kuptimit të gjuhës natyrale.

Probleme si gjetja e mënyrave për të vendosur rrugë dhe ndërtesa brenda një hapësire, apo krijimi i strategjive për të fituar lojëra në bord. /PCWorld Albanian

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Nuk e duan në klasë sepse është me “Sindromën down”!

Story i radhës

Sela takohet me Kurtin: Masat anti COVID do të lehtësohen

Të fundit nga