Google premton 25 milionë euro për të mësuar njerëzit të përdorin Inteligjencën Artificiale

Google ka premtuar 25 milionë euro për të ndihmuar njerëzit në Evropë të mësojnë të përdorin inteligjencën artificiale (AI).

Gjigandi i teknologjisë tha se kishte hapur aplikime për ndërmarrjet sociale dhe organizatat jofitimprurëse që mund të ndihmojnë në arritjen e atyre që kanë më shumë gjasa të përfitojnë nga trajnimi.

Firma do të drejtojë gjithashtu një seri “akademish të rritjes” për të mbështetur kompanitë që përdorin AI dhe ka zgjeruar kurset e saj falas të trajnimit të AI në 18 gjuhë.

Muajin e kaluar, Google njoftoi se do të investonte 1 miliard dollarë në ndërtimin e një qendre të dhënash jashtë Londrës, ndërsa po lëviz për të përmbushur kërkesën në rritje për shërbimet e internetit në rajon.

Qendra e të dhënave do të vendoset në qytetin ëaltham Cross, rreth 24.14 km në veri të Londrës qendrore, në pronësi të Alphabet.

Story i mëparshëm

Latifi tregon se ku do të shkojnë mjetet nga Granti i Përformancës: I fituar me meritë dhe me përkushtim

Story i radhës

Hajrizi: Sistemi arsimor në vend ka filluar të përmirësohet, por ka ende punë

Të fundit nga