Ganiu: Ëndrrat po i bëjmë realitet! “Ukshin Hoti” emër historik në mes Çarshisë së Shkupit

Rruga “Lazar Tanev” në Çarshinë e Vjetër të Shkupit prej sot edhe zyrtarisht do ta mbajë emrin “Ukshin Hoti” sipas ish-profesorit për të drejtën ndërkombëtare dhe për filozofi në Universitetin e Prishtinës, i cili nga 16 maji i vitit 1999 llogaritet i zhdukur.

Kryetari i Komunës së Çairit, Visar Ganiu, si nikoqir i ngjarjes në fjalimin e tij theksoi se emri i kësaj rruge do ta mbajë gjallë kujtesën e “ideologut të kauzës kombëtare njeriun i cili jetën ia kushtoi Kosovës, ndërsa vdiq duke ëndërruar që ajo një ditë të bëhet shtet me demokraci siç e quante autentike!”

“Emrin e Ukshin Hotit në dokumentet personale do ta mbajnë qindra qytetarë të Komunës sonë të Çairit. Emrin e Ukshin Hotit do ta përsërisin mijëra turistë që kalojnë çdo ditë në këtë rrugë dhe që vijnë nga mbarë bota. Sot të gjithë jemi krenar. Akti i sotëm është me qëllim që të ruhen kujtimet dhe idealet për Ukshin Hotin. Gjurmët e tij janë më të thella sesa që mund të paramendojmë”, tha kryetari i komunës Ganiu.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Grubi: Në Çarshi të Shkupit përjetësohet emri i Ukshin Hotit

Story i radhës

Erik ten Hag refuzon pushimet

Të fundit nga