Filloni të punoni për pasiguritë tuaja: Strategji që funksionojnë

Të kesh vetëvlerësim të mirë nuk është thjesht një çështje karakteri, është një proces që ndërtohet me kalimin e kohës dhe që mund të transformohet gjatë gjithë jetës. Tejkalimi i pasigurive duke punuar mbi to mund të jetë çelësi për të rifituar zotërimin e asaj që meritojmë, të bukurisë së jetës së përditshme dhe të një planifikimi që shpesh, pikërisht për shkak të pasigurive delikate, ne priremi ta errësojmë.

Puno me veten për të kapërcyer pasiguritë

Le të fillojmë nga një premisë themelore: e kaluara ndikon në të tashmen dhe të ardhmen dhe në rastin e veçantë të pasigurive, prejardhja jonë mund të kufizojë ndjeshëm dëshirën tonë për t’u ekspozuar ndaj të tjerëve. Përvojat e kaluara mund të jenë shkaku i pasigurive tona aktuale, por ne nuk mund t’i lejojmë ato të bëhen aq kufizuese sa të mos na japin mundësinë për të jetuar në paqe në të tashmen dhe të ardhmen.

Mos i fshihni emocionet tuaja

Sa shpesh ndiheni në siklet? Ndodh shpesh në situata publike dhe aty rreziku për t’u skuqur shumëfishohet bashkë me dëshirën tonë për t’u fundosur. Por pse duhet të kemi turp për turpin tonë? Shprehja e emocioneve pa u fshehur është një nga hapat themelorë për të punuar me pasiguritë tuaja. Të qenit i turpshëm nuk mund të bëhet kufizim, është një natyrë e karakterit tonë që mund ta shprehim lirshëm dhe që nuk duhet të përmbahemi me rrezikun e rritjes së ndjenjës së tensionit dhe nervozizmit që shpesh çojnë në një gjendje të përgjithësuar ankthi.

“Mos lejo që frika apo pasiguria të të ndalojë që të provosh gjëra të reja. Beso në veten tënde. Bëj atë që do! Dhe më e rëndësishmja, ji i mirë me të tjerët, edhe nëse nuk të pëlqejnë”-  Stacy London

Perfeksioni nuk ekziston

Kjo deklaratë nuk është menduar nga ata që e bëjnë perfeksionizmin filozofinë e tyre të jetës dhe ndoshta faji është edhe i shoqërisë sonë post-moderne në të cilën përsosja bëhet pothuajse e vetmja mënyrë për të mos zhgënjyer pritshmëritë e botës në të cilën jetojmë. Megjithatë, ky është një vizion absolutisht i shtrembëruar, përsosmëria nuk ekziston, ne nuk mund ta aspirojmë atë dhe ndjekja e tij është padyshim e dëmshme.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Prapaskenat e eliminimit të Partizanit/ Kapiteni dhe blerja e sulmit refuzuan të gjuanin penallti

Story i radhës

BE-ja ndanë edhe 500 milionë euro të tjera për ta furnizuar Ukrainën me armë

Të fundit nga