Dodik: Bosnja dhe Hercegovina është kolonia e fundit në Evropë

Presidenti i Republika Srpska, Milorad Dodik, tha se në BeH ka një krizë që po vazhdon prej 26 vitesh, në të cilën serbëve iu dhanë të drejtat dhe më pas iu hoqën në favor të myslimanëve. Sipas tij, Bosnja dhe Hercegovina është kolonia e fundit në Evropë.

BiH është kolonia e fundit në Evropë ku njerëz të ardhur nga jashtë morën udhëheqjen, të cilët askush nuk i zgjodhi. Ne, politikanët vendas, thjesht shkojmë në zgjedhje, fitojmë ose humbim, por ata që nuk janë nga BiH, ata në fakt luajnë rolin kryesor”, tha Dodik në një intervistë për Jerusalem Post.

Ai theksoi se edhe kroatët nuk janë të kënaqur me situatën në BeH, por se myslimanët nuk duan dialog, por akuzojnë serbët se po ftojnë në konflikt, gjë që nuk është e vërtetë.

Dodik deklaroi se shqetësimet e komunitetit ndërkombëtar për konfliktin në BiH ishin të pajustifikuara, si dhe se sanksionet e vendosura ndaj tij nga SHBA ishin rezultat i veprimeve personale të zyrtarëve amerikanë nga BeH, të cilët nuk kishin vizionin e tij për BiH.

“Historia na mëson se vullneti i popullit nuk mund të thyhet me dënim dhe këtë ua kam thënë shumë herë bashkëbiseduesve të mi amerikanë. Dodik nuk është as fillimi as fundi i RS. Do të ishte më mirë të uleshin dhe të mendonin se si ta zgjidhin problemin kryesor, sepse nëse vetëm një person është problem në BiH, atëherë BiH nuk ka vërtet problem”, tha Dodik.

Burimi: botasot.info

Story i mëparshëm

Agim Hetemi: Në Shkup Ali Ahmeti me Frontin Europian feston 25 vjetorin e Kosovës së lirë, kurse VLEN heshtë sikur VMRO e LSDM

Story i radhës

SHKK parandalon futjen telefonit dhe substancës së dyshuar narkotike në Qendrën e Paraburgimit në Prishtinë

Të fundit nga