Kosovë

​Gratë protestojnë, kërkojnë raportimin e dhunës

Dhjetëra gra dhe vajza të veshura më të bardha kanë marshuar në heshtje nga sheshi “Zahir Pajaziti” në drejtim të Qeverisë së Kosovës duke kërkuar drejtësi për vajzat e gratë e vrara. Të indinjuara nga abuzimi sistematik i vajzave dhe grave dhe vdekjeve të tyre si pasojë e kësaj dhune, mungesës së përgjigjes së duhur

Edhe sot, Prishtina me ajër të ndotur

Qytetarët në Prishtinë po vazhdojnë të përballen me ndotjen e ajrit, e cila sot vërehej edhe më shumë për shkak të mjegullës. Kjo ndotje sot në kryeqytet dukej që vinte nga termocentralet në Obiliq. Ndërkohë, sipas matjeve të fundit ndotje ka edhe në disa qytete tjera të Kosovës, por ato janë në nivel mesatar. Ndotja

​Kërkohet drejtësi për vajzat e gratë e vrara

Dhjetëra gra dhe vajza kanë marshuar në heshtje nga sheshi “Zahir Pajaziti” në drejtim të Qeverisë së Kosovës. Protestueset qendrojnë pranë objektit të qeverisë në heshtje duke kërkuar drejtësi për vajzat e gratë e vrara. Të indinjuara nga abuzimi sistematik i vajzave dhe grave dhe vdekjeve të tyre si pasojë e kësaj dhune, mungesës së

Çudi, asfalti mbi baltë! Avdyli: Kjo është qeverisja e ‘mirë’ e Ferizajt

Çuditë në Kosovë! Një asfalt i shtruar para katër ditëve në rrugën “Rexhep Mala” në Ferizaj, ndodhet në këtë gjendje! Çudi apo jo! Fotografitë e publikuara nga Muhamet Avdyli, tregojnë gjendjen e rrugës!  Fotografitë flasin më së miri!  “Kjo rrugë apo ky asfalt është shtruar në rrugën ‘Rexhep Mala’ në Ferizaj vetëm para 4 ditë. 

80 vajza të mitura u bënë nëna gjatë vitit 2021

80 raste janë shënuar gjatë këtij viti në Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, kur janë bërë nëna vajza nën moshën 18 vjecare. Sipas drejtorit kësaj klinike, Jakup Ismajli, vajza më e re që ka lindur ka qenë në moshën 15 vjeçare. Ndërsa aktualisht në Klinikë po trajtohen tri nëna që janë nën moshën 18-vjeçare. “Deri

Protestohet kundër abuzimit dhe dhunës ndaj grave

Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis do të realizojë sot performancën artistike dhe marshin “BOLL MA – Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, si formë proteste ndaj abuzimit dhe dhunës ndaj grave. Sipas njoftimit, protesta do të zhvillohet në ora 12:00, në sheshin “Zahir Pajaziti”. “Të indinjuara nga abuzimi sistematik

Hipotezë politike para zgjedhjeve parlamentare

Në qoftë se populli ynë gabon edhe një herë, duke i votuar ata të cilët me djersën e tij krijuan biznese të paligjshme, ndërtuan shtëpi dhe vila moderne nga të hyra të dyshimta, atëherë ky popull një kohë të gjatë do të jetojë në skamje dhe mjerim pa mbrojtje nga drejtësia, i lënë nën mëshirën

AlbanianEnglishMacedonian