Avdullah Hasani emërohet këshilltar i kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut

Talat Xhaferi, si kryetar i parë Shqiptar në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut, pozitë që vazhdon ta mbaj që dy legjislatura, ka bërë edhe një veprim që ka ndodhur për herë të parë në institucionin që ai drejton.

Ai ka emëruar Avdullah Hasani, si Këshilltar të Jashtëm të Kryetarit të Kuvendit, duke shënuar kështu Kosovarin e parë të emëruar në këtë pozitë.

Avdullah Hasani,është i njohur për publikun që nga mosha 17 vjeçare kur për herë të parë në historinë e Kosovës së bashku me ish kryeparlamentarin Jakup Krasniqi, kishte themeluar Kuvendin e të Rinjve të Kosovës.

Ndryshe Hasani ka qenë bashkëpunëtor dhe pjesë e kabineteve të dy kryeparlamentarëve dhe pastaj pjesë e kabineteve të tre kryeministrave si Këshilltar dhe Koordinator.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Qëndrimi i Gjermanisë për armët ndaj Ukrainës, i bazuar tek historia dhe nevojat e energjisë

Story i radhës

Në politikë dhe marrëdhëniet mes shteteve nuk ka dashuri, por vetëm interesa

Të fundit nga