Agjentët rusë “besojnë se Putini është i sëmurë përfundimisht”

Agjentët rusë ‘besojnë se Putini është i sëmurë përfundimisht’ pas memo top-sekret, pretendon raporti.

Spekulimet rreth shëndetit të Vladimir Putin kanë qarkulluar prej disa vitesh, por tash janë intensifikuar edhe më tepër, që kur ai urdhëroi pushtimin e Ukrainës, shkruan Sky news transmeton “Bota sot”.

Tani, revista New Lines raporton se ka marrë një regjistrim audio të një oligarku të afërt me Kremlinin, i cili e përshkruan presidentin rus si “shumë të sëmurë me kancer në gjak”, megjithëse lloji i kancerit të gjakut nuk ishte specifikuar.

Ai thotë se një “memo top-sekret” u dërgua nga selia e FSB, agjencia ruse e sigurisë së brendshme, për të gjithë drejtorët e saj rajonalë.

Christo Grozev, kreu i hetimeve në Bellingcat, një uebsajt i mirënjohur i kërkimeve mjeko-ligjore, tha: “Memorandumi udhëzoi shefat rajonalë që të mos u besonin thashethemeve për gjendjen terminale të presidentit.

“Drejtorët u udhëzuan më tej të shpërndanin çdo thashetheme për këtë qëllim që të mund të përhapen brenda njësive lokale të FSB-së. Sipas një burimi në një nga njësitë rajonale që pa memorandumin, ky udhëzim i paprecedentë pati efektin e kundërt, me shumicën e oficerëve të FSB-së papritmas duke arritur të besoj se Putin vuan vërtet nga një gjendje e rëndë mjekësore.”

Revista vazhdon të detajojë dëshmitë e sëmundjeve të dukshme fizike të vuajtura nga udhëheqësi rus, duke përfshirë vëzhgimet rreth ecjes së tij – siç përmendet në këtë histori të publikuar nga Sky News në fillim të kësaj jave.

Ai gjithashtu i referohet pamjes së tij të ndryshuar në kohët e fundit, duke përfshirë faktin që fytyra e tij tani është dukshëm më e fryrë – dhe sugjeron që kjo mund të nënkuptojë një formë mjekimi për një sëmundje.

Ashley Grossman, një profesoreshë e endokrinologjisë në Universitetin e Oksfordit, tha për New Lines: “Putini ka qenë gjithmonë një burrë në formë me një pamje paksa të dobët.

“Por gjatë dy viteve të fundit, ai duket se ka mbushur fytyrën dhe qafën. Pamja Cushingoid, përkon me përdorimin e steroideve.”

Pretendime të tilla rreth shëndetit të Putinit, natyrisht, nuk mund të verifikohen – dhe siç theksohet nga revista, ata në Rusi që mund të dëshirojnë të rrëzojnë liderin do të kishin një interes të madh në përhapjen e thashethemeve se ai ishte i pambrojtur ndaj largimit.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ja si po e transformon Evropën pushtimi rus i Ukrainës

Story i radhës

Afrimiteti në çiftin midis një Luani dhe një Luani: ndërmjet alkimisë dhe krenarisë

Të fundit nga