9 shenja se keni filluar të bëheni person i keq

Kohët e fundit pati një diskutim interesant për cilësitë e tmerrshme që ju bëjnë të qëndroni larg një personi. Përdoruesit kanë ndarë përvojën e tyre të jetës dhe se si e shohin “narcizmin” tek miqtë ose të afërmit e tyre. Dhe duket se disave prej tyre u ka ardhur në majë të hundës me sjelljen e vrazhdë të të tjerëve.

Ne vendosëm të gërmojmë më thellë në disa nga temat dhe të gjejmë shpjegimin psikologjik të një personi “të keq”.

Shmangia e përgjegjësive

“Shmangia e përgjegjësive tuaja dhe t’ia lini dikujt tjetër faturën” u quajt si një nga cilësitë më të këqija. Frika nga marrja e çdo lloj përgjegjësie mund të shkaktojë një çrregullim psikologjik.

Një person, për shembull, mund të ketë një sulm paniku sa herë që ata pa vetëdije e kuptojnë se kanë një detyrim. Mund të ndodhë për arsye të ndryshme:

1. Toleranca e ulët ndaj emocioneve negative

2. Mungesa e guximit

3. Vetëvlerësim i ulët

4. Frika nga gabimi dhe frika nga dështimi

Paaftësia për të pranuar kritika

Epo, askush nuk dëshiron të kritikohet. Kritika dhemb, por ndonjëherë njerëzit nuk mund as të gëlltisin të vërtetat e thjeshta për veten e tyre. Por të jesh i hapur për informacion të ri do të thotë të jesh i/e aftë për të ndryshuar për mirë.

“Të marrësh çfarëdo lloj kritike ose mendim kundërshtues si sulm personal” nuk është mirë. Dhe nëse mund të pranojmë kritika, mund të rritemi. Por akoma ekziston pyetja pse disa njerëz mund të kenë një mendje kaq të ngushtë:

1. Ata nuk arsyetojnë.

2. Ata nuk duan të gjejnë justifikime.

3. Ata nuk e minimizojnë problemin.

4. Ata nuk duan ta ndajnë fajin.

Përqeshja e pamjes së jashtme të të tjerëve

Njerëzit shpesh fyejnë njëri-tjetrin me qëllim, dhe plagët emocionale nga kjo zgjasin për një kohë të gjatë. Njerëzit kanë nevojë të ndjehen ndryshe nga të tjerët, por poshtërimi nuk është mënyra e duhur për ta bërë këtë.

Tallja e një personi tjetër për pamjen ose pikëpamjet e tij / saj mund të shkaktojë një problem të madh për të dy palët. Është e vështirë të menaxhosh zemërimin tënd kur dëgjon dikë që tallet ose të ngacmon. Në çdo rast është më mirë:

1. Bëni kontaktin me sy dhe ndaloni menjëherë.

2. Largohuni dhe mos reagoni.

3. Minimizoni kontaktin tuaj me agresorin.

Paaftësia për të kërkuar falje

Nuk është se bëra ndonjë gjë edhe aq të keqe. Dhe nëse lëndoheni, e meritoni.

Fjalë si këto mund të jenë kulmi për një njeri. Në vend të kërkesës për ndjesë, ju merrni agresion. Opinioni publik konfirmon: “Unë e urrej kur dikush thjesht thotë një ” më fal “të paqartë.

Arsyeja pse ata e bëjnë këtë mund të jetë sepse:

1. Ata kanë frikë të marrin përgjegjësi.

2. Ata nuk duan të ndiejnë turpërim që mund të jetë me të vërtetë i padurueshëm për ta. Kështu që çdo herë do të përpiqen ta bëjnë situatën edhe më keq, që të mos prishin një imazh të përsosur për veten e tyre.

Të mos respektosh njerëzit dhe punën e tyre

Të jesh mosrespektues ndaj njerëzve të tjerë dhe ndaj punës së tyre nuk i ndihmon askujt. Thjesht e shikoni me gojën hapur dhe nuk mund ta besosh se personi e ka me të vërtetë atë që po bën. Njerëzit të cilët shpesh sillen pa respekt ndaj të tjerëve mund të kenë:

1. Një formë e vetë-mbrojtje kundër papërshtatshmërisë, ose

2. Një stil të ndryshëm komunikimi që shkakton lehtësisht keqkuptime.

Të jesh dyfytyrësh

Ju takoni dikë që mund t’ju flasë mirë dhe madje ju fton për kafe, por më pas zbuloni se ata kanë folur për ju pas shpine. Tradhti!

“Njerëzit që ta ngulin thikën pas shpine duken të këndshëm dhe të gjindshëm përballë jush, por komplet tjetër ndryshe pas shpinës tuaj.” Këta njerëz mund të mos e pëlqejnë personin tjetër, por ata nuk kanë askënd tjetër për momentin ose kanë frikë nga konfrontimi dhe agresioni.

Në këtë tast është më mirë të:

1. Konfirmoni dyshimet tuaja dhe mos nxitoniheni për të fajësuar.

2. largoheni nga ky person.

3. Shmangni hakmarrjen.

4. Bëni një diskutim të sinqertë dhe të rezistent me këtë person.

Të vendosësh rregulla disa njerëzve, por jo vetes

Hipokrizia nuk është rezultat i të pasurit standarde të dyfishta, por pretendimi se keni një standard kur në fakt nuk e keni një të tillë. Të thuash një gjë dhe të bësh një tjetër nuk është aq e rrallë.

Pse ndodh:

1. Mënyra më e mirë për të marrë një reputacion për drejtësi është të jesh i/e drejtë. Por pasi kjo është më e lehtë për t’u thënë sesa për t’u bërë, ne më shpesh zgjedhim aparencën para realitetit.

2. Vetë-mashtrimi. Benjamin Franklin konfirmoi se njerëzit bëjnë shumë pak përpjekje për të gjetur prova të vërteta kur marrin vendime. Për më tepër, njerëzit kanë tendencë të mendojnë shumë për veten e tyre dhe të anashkalojnë dobësinë dhe dështimet.

3. Vetë-injoranca. Studiuesit psikologjikë zbuluan se njerëzit janë të saktë në perceptimin e tyre për të tjerët, por përgjithësisht të pasaktë në perceptimet e tyre për veten.

Asnjëherë nuk lënë bakshishe, edhe kur mund t’i përballojnë ato

Një studim hulumtues tregoi se cilësitë që kanë njerëz nga kultura të caktuara kanë të bëjnë drejtpërdrejt me atë se sa bakshish lënë ata – sa më ekstrovert, aq më i madh është bakshishi. Kemi disa motivime të ndryshme për të lënë bakshish:

1. Inkurajimi i një shërbimi më të mirë për vizitën tjetër

2. Shpërblimi i një shërbimi

3. Fitimi i aprovimit social

Të qenit ziliqar, qoftë edhe për një fitore të vogël

Njerëzit bëhen ziliqarë nganjëherë kur shohin se keni sukses. Kjo madje mund të përfshijë edhe mikun tuaj më të mirë. Por kushdo mund të bëhet ziliqar dhe është tjetër gjë kur prishni momentin e dikujt që ndau një fitore me ju.

Teoria e evolucionit të Darvinit thotë se njerëzit sillen në këtë mënyrë për të rritur mbijetesën e tyre individuale. Ajo e drejton një person. Ekzistojnë stile të ndryshme të trajtimit të kësaj, për shembull:

1. Gjithmonë mbani parasysh cilësitë tuaja të mira.

2. Përqëndrohuni në diçka tjetër, në vend që të përqendroheni tek vetvetja.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

​Borrell akuzon Rusinë se po e përdor energjinë për përfitime gjeopolitike

Story i radhës

Manchester United largon nga shitoret fanellat me emrin e Greenwood

Të fundit nga