3 prirje emocionalisht inteligjente që mund të manipulohen nga një narcisist

Përqendrimi në të mirat e njerëzve, pranimi i fajit, ndjeshmëria dhe lufta për të qëndruar afër janë aftësi të shëndetshme dhe thelbësore. Vetëdija se si dhe pse shfrytëzohen këto cilësi mund të ndihmojë një person emocionalisht inteligjent të mbrojë veten.

Së pari, një person emocionalisht inteligjent zakonisht është i përzemërt dhe sheh të mirën tek njerëzit. Kjo nganjëherë quhet unitet emocional. Ai ose ajo dëshiron harmoni dhe dëshiron që të gjithë të shkojnë mirë. Shpesh, kjo i lejon atij ose asaj të anashkalojë të metat e të tjerëve. Jo-gjykues dhe mirëkuptues, ky person zakonisht është emocionalisht i sigurt. Fatkeqësisht, ky atribut shfrytëzohet shpejt nga një narcisist. Edhe pse është e virtytshme të shohësh të mirën tek njerëzit, kjo tendencë mund të rezultojë e kundërt me një narcisist.

Së dyti, një person emocionalisht inteligjent është i vetëdijshëm, që do të thotë se ai ose ajo shikon në mënyrë rutinore veten ose veten. Kjo tendencë introspektive, edhe pse ndonjëherë e pakëndshme, i lejon atij ose asaj të marrë përgjegjësinë për një gabim në një marrëdhënie. Të zotërosh në mënyrë autentike një gabim, të ndjesh keqardhje të fortë dhe të riparosh në mënyrë aktive dëmin duke komunikuar një kuptim të plotë se si një moment egoist lëndon një të dashur, e lejon këtë person të ruajë besimin dhe afërsinë në marrëdhënie.

Së treti, një gur themeli i inteligjencës emocionale është ndjeshmëria. Empatia shpesh konsiderohet si një element i domosdoshëm në marrëdhëniet e ngushta dhe të shëndetshme. Një përpjekje për të kuptuar se si ndihet një person i dashur duke nderuar atë emocion mund të bëjë mrekulli për një individ që ndihet i vetëm në gjendjen e tij ose të saj. Pavarësisht përfitimeve të tij shëruese në një marrëdhënie, një narcisist mund të shfrytëzojë ndjeshmërinë e një personi. Një nga shtrembërimet më të spikatura njohëse të një narcisisti është qëndrimi i viktimës.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Arena nga Peja, me shkollë verore

Story i radhës

Zjarret vdekjeprurëse janë përhapur në Mesdhe

Të fundit nga