10 gjërat që kurrë nuk duhet t’i injoroni në lidhje me ëndrrat tuaja

Për shekuj me radhë ne jemi mahnitur nga ëndrrat dhe kuptimi i tyre. Në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë, psikoterapisti Carl Jung, më i njohur për arketipet dhe pavetëdijen kolektive, filloi të konkludonte se shikimi i ëndrrave hapte një derë në ndërgjegje dhe botën shpirtërore. Sidoqoftë, ekziston një shkencë prapa asaj që ndodh gjatë gjumit. Një ekip hulumtues i shkencëtarëve në ATR Computational Neuroscience Laborator në Kyoto, Japoni, ka eksploruar skanimet e trurit ndërsa identifikon imazhet vizuale të ëndrrave. Ata arritën në përfundimin se ne shikojmë ëndrrat tona në të njëjtën mënyrë që shikojmë botën tonë të zgjuar.

Në mënyrë që të analizojmë ëndrrat duhet të studiojmë gjithashtu se si marrim pjesë në aktivitetet tona të përditshme. A janë ëndrrat një përsëritje e stimujve vizualë të asaj që ne perceptojmë në orët e zgjimit ose mesazhe udhëzuese nga përtej? Çfarë nënkuptojnë këto simbole? Si t’i interpretojmë dhe t’i analizojmë për të na dhënë mesazhe?

Fluturimet

Ëndrrat e fluturimit shpesh tregojnë nevojën për të arritur ambicien. Ku po shkon? Si po shkon atje? A keni probleme të ecni në jetë? Ëndrrat fluturuese priren të na lënë të rimbushur kur zgjohemi. Ekziston një ndjenjë e lirisë dhe të qenit në gjendje të përmbushim gjithçka në mënyrën tonë.

Ujëvara

Kur ëndërrojmë ujë, ai zakonisht përcjell gjendjen emocionale të mendjes. Uji simbolizon pastrimin dhe pastërtinë. Të ëndërrosh ujëvara është një ogur i madh. Kjo përfaqëson fillime të reja ndërsa e vjetra është pastruar. Nëse shihni ujëvara në ëndrrat tuaja, bëjini vetes këto pyetje: A është ujëvara e vogël apo e madhe? Si po i perceptoni pengesat tuaja? A është ujëvara në një xhungël të errët apo në një plazh të bukur?

Dhëmbët

Ëndrrat me dhëmbë janë shumë të zakonshme. Jo të gjitha ëndrrat e dhëmbëve simbolizojnë plakjen. Heqja e dhëmbëve simbolizon diçka që duhet të dalë, ndërsa dhëmbët e prishur simbolizojnë mbajtjen e frikës dhe ankthit. Ëndërrimi i rënies së dhëmbëve është më tipiku, ajo zakonisht rrjedh nga situata të reja që shkaktojnë stres: një punë e re, frika e humbjes, mungesa e fuqisë në një marrëdhënie, ose gënjeshtra që mbahen të fshehura. Nëse shikoni dhëmbë në ëndrrat tuaja, bëjini vetes këto pyetje: Si ndiheni për dhëmbët tuaj? Ne i përdorim dhëmbët për të ushqyer trupin. Si po e ushqejmë jetën tonë?

Vdekja

Ëndërrimi i vdekjes është më i zakonshëm sesa pranojnë shumica e njerëzve. Të ëndërrosh vdekjen zakonisht simbolizon përfundimin e diçkaje. Vdekja është përfundimi i pjesëve të egos. Ka vdekje ankthi dhe zemërimi. Vdekja e një situate. Ekziston vdekja e një ideje që lejon lindjen e një tjetre. Ëndërrimi i vdekjes mund të jetë një aspekt psikologjik i punës për ndryshime të jashtëzakonshme në emocione.

Nëse e shihni vdekjen në ëndrrat tuaja, bëjini vetes këto pyetje: A ishit ju ai që vdiq? Ishte një person i dashur? Këto ëndrra mund të jenë gjithashtu udhëzime nga një i dashur që përpiqet të japë rehati.

Shtatzëni

Ëndërrimi për të qenë shtatzënë simbolizon një rritje dhe zhvillim të madh. Mund të përshtatet për projekte dhe dëshira të ardhshme.

Nëse vizualizoni shtatzëninë në ëndrrat tuaja, bëjini vetes këto pyetje: Çfarë po përpiqeni të krijoni? Çfarë transformimi po hasni në jetën tuaj të zgjuar? A ka mundësi të jeni shtatzënë? Ëndrrat me shtatzëni mund të sjellin ide të frytshme për një punë ose marrëdhënie.

Shtëpi

Ëndrrat e shtëpive simbolizojnë veten dhe aspektet e ndryshme të personalitetit. Në varësi të llojit të shtëpisë ose dhomave të ndryshme, interpretimi mund të thellohet. Shtëpitë kanë të bëjnë me sigurinë dhe komoditetin. Një papafingo simbolizon kujtimet e fshehura, ndërsa një bodrum mund të nënkuptojë intuitën dhe mendjen e pavetëdijshme.

Nëse shihni shtëpi në ëndrrat tuaja, pyesni veten: Si po kujdeseni për trupin tuaj? Si e perceptoni veten tuaj në botë?

Para

Ëndrrat e parave mund të na lejojnë të zgjohemi me një mirënjohje të tillë. Ëndërrimi i parave ka të bëjë me fatin dhe si e perceptojmë vetëvlerësimin tonë. Fitimi i lotarisë simbolizon një ndryshim në stilin e jetës, ndërsa ëndërrimi i dhënies së parave është frika e humbjes. Ëndrrat e parave kanë të bëjnë me thelbin e emocioneve tona drejt bollëkut dhe prosperitetit. Stabiliteti financiar ose humbjet shpesh janë faktorë stresi në jetën tonë.

Nëse shihni para në ëndrrat tuaja, pyesni veten: A e humbët punën tuaj? A keni borxh? Çfarë do të bënit nëse fitonit lotarinë? Marrëdhënia me financat është ajo që rrallë largohet nga mendja gjatë momenteve të zgjimit. Paraja simbolizon rrjedhën e jetës.

Tradhti

Ëndërrimi i tradhëtisë bashkëshortore nënkupton dëshirat seksuale dhe nxitjet që shtypen ose kanë nevojë të shprehen. Këto lloj ëndrrash gjithashtu përmbajnë braktisje dhe frikë, çështje të vetëvlerësimit dhe një pranim të pavetëdijshëm të një marrëdhënieje problematike.

Nëse tradhëtia bashkëshortore shfaqet në ëndrrat tuaja, pyesni veten: A keni frikë të humbni një të dashur? A jeni të pakënaqur në marrëdhënien tuaj? Si ndiheni për trupin dhe dëshirat tuaja?

Zjarr

Ëndrrat e zjarrit mund të kenë disa kuptime në varësi të kontekstit të ëndrrës. Të shohësh zjarrin në distancë simbolizon dëshirën dhe transformimin, ndërsa loja me zjarrin mund të jetë një paralajmërim i aktiviteteve të rrezikshme. Nëse ëndërroni të ndizni një zjarr, ai simbolizon zemërimin që shtypet.

Pyete veten: A i shmangni situatat e rrezikshme? A e kaloni ditën tuaj duke shuar zjarre?

Lakuriq

Ëndrrat për të qenë lakuriq janë shumë të zakonshme. Ato lidhen me frikën tonë për tu ekspozuar. Nëse ëndrra ka të bëjë me dikë tjetër që është lakuriq, kjo nënkupton “të vërtetën lakuriq” të një situate ose parashikon një çështje të paligjshme. Kjo gjithashtu mund të nënkuptojë humbjen e respektit. Lakuriqësia ka të bëjë me pranimin e të metave dhe papërsosmërive. Ashtu si në momentet e zgjimit, ka të bëjë me atë se sa i ekspozohet vetvetes.

Nëse jeni lakuriq në një ëndërr, pyesni veten: A keni frikë të mos shiheni për atë që jeni?

Ëndrrat përfaqësojnë episode të jetës sonë që mund të analizohen në miliona mënyra dhe ëndërruesi është i vetmi që mund të kuptojë gjendjen e vërtetë emocionale të ëndrrës. Këto janë vetëm disa sugjerime për botën e vizioneve të natës; mendja, trupi dhe shpirti janë të ndërthurura dhe e perceptojnë vetveten pa pushim gjatë gjumit.

Mendja do të përpiqet dëshpërimisht të diktojë, përmes vizioneve të shkurtra, se si po luhen emocionet tona. Ankthi ose gëzimi mund të ndryshojnë mënyrën e gjumit. Varet nga ne që të jemi vërtet të vetëdijshëm se si e mbajmë veten gjatë orëve të zgjimit.

Ngjarja paraprake

Rrugët që do të mbyllën për qarkullim në Prishtinë si shkak i punimeve

Ngjarja e ardhëshme

A duhet t’u besojnë amerikanët sondazheve për zgjedhjet presidenciale 2020?

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian