Zv/kryeministri Dimitrov në Paris në një sesion në Senatin francez

Prioritetet kyce nga agjenda e BE-së për periudhën në vijim, sfidat e rrugës së eurointegrimeve, ngjarjet rajonale shëndetsore dhe poltike, interesi I përbashkët gjeostrategjik për afrimin e Rajonit drejtë BE-së, ishin temat ku sot në Paris, Zëvendëskryetari I Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov bisedoi në sesionin në përbërje të zgjëruar në Senatin francez, ku kryesoi Zhan-Fransua Rapen, Kryetar I Komisionit për Çështje Evropiane.

Dimitrov„ Mështetja dhe miqësia është një nga motorët e Bashkimit Evropian, në këtë periudh vendimtare për të ardhmen tone evropiane është më e vërtetuar.Maqedonia e Veriut I përket Evropës jo vetëm gjeografisht, ne jemi edhe plani për ardhmërin  e sajë më të mirë”.

Duke biseduar për ngjarjet aktuale në rajonin tonë dhe më gjërë, Zëvendëskryeministri Dimitrov dhe senatorët francez konstatuan që Maqedonia e Veriut paraqet mundësinë më të mirë për përparim në rajon, shembull I cili do të dëshmojë që procesi negociues mundë të ketë sukses.

Dimitrov: Francës dhe Bashkimit Evropian ju duhen partnerë që përpiqen për stabilitet, marrdhënie të mira fqinjësore dhe bashkëpunim rajonal.Trajektorja positive e Maqedonisë së Veriut jo vetëm që mundë të paraqet nxitje për të tjerët, por edhe një lloj garantuesi i stabilitetit “- tha Dimitrov.

Në sesionin në Senatin francez mori pjesë edhe Kryetarja e grupit për Fqinjësi-Francë-Ballkani Perëndimor, Marta De Sidrak, Kryetari I grupit për Fqinjësi Francë- Maqedonis së Veriut, Arno Bazen.

Ngjarja paraprake

MPB: 8654 persona janë në izolim, 45 kanë nënshkruar deklaratë për vet-izolim

Ngjarja e ardhëshme

Ronaldo i revoltuar

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian