Zgjatet orari i punës së lokaleve, pronarët kërkojnë mbështetje financiare

Restorantet, kafenetë dhe objektet e tjera të hotelerisë do të punojnë me orar të zgjatur deri në orën 21:00. Ky vendim i autoriteteve erdhi pas stabilizimit të situatës epidemiologjike në vend.

Pronarët e këtyre bizneseve mirëpresin zgjatjen e orarit të punës, por sipas tyre kjo nuk është e mjaftueshme, pasi kjo nuk do të ndikojë në aspektin financiar.

“Është e njëjtë mund ta them, si deri në orën 18, si deri në orën 21, është e njëjtë në aspektin e punës. Vetëm se ngarkohemi me faktin që nëse tani kemi punuar me 1 ose 2 të punësuar, tani numri i punëtorëve do të dyfishohet. Minimalja do të kishte qenë deri në orën 23, mendoj përderisa i respektojmë protokollet dhe masat, atëherë është e palogjikshme shkurtesa e orarit të punës.”,- deklaroi pronari i një lokali, Jeton Sinani.

Sipas Sinanit, sektori i gastronomisë është ndër më të prekurit nga kriza, andaj pos zgjatjes së orarit, kërkoi nga qeveria që për këtë sektor të këtë mbështetje financiare pa kushte.

“Kërkesat tona janë: të zgjatet orari dhe të ketë ndihma pa kushte për kafenetë, restorantet, pasi mendoj se vetëm ashtu do të mundemi të dalim prej kësaj krize që kemi hyrë që nga fillimi i pandemisë. Duhet të gjendet një mes, që përmes protokolleve të reja të vazhdojmë të punojmë më rehat dhe më mirë, shpresojmë që të rikthehemi sa më shpejt në një normale.”,- theksoi Sinani.

Lidhur me këto kërkesa nga Qeveria theksojnë se gjatë javës së ardhshme do të shqyrtohet propozimi që këto biznese të punojnë deri në ora 23:00. Edhe Oda e Pavarur e Hoteliereve kërkoi nga Qeveria që të jetë pjesë në krijimin e pakos së pestë të masave për mbështetje të industrisë hotelierike.

Kërkuan që ekzekutivi urgjentisht të sjellë vendim për vazhdim të masës së subvencionit të bruto pagave nga fillimi i janarit të vitit 2021 me kohëzgjatje derisa të zbatohen kufizimet me masa restriktive gjegjësisht protokollet për punë të objekteve hotelierike ose deri në përfundimin zyrtar të pandemisë së virusit korona.

Ngjarja paraprake

Britania e Madhe refuzon statusin e diplomatit për ambasadorin e BE-së

Ngjarja e ardhëshme

Izraeli dhe Maroku firmosin marrëveshjen për fluturime të drejtpërdrejta

të fundit nga