VMRO: Vetëm një qeveri me ekspertë do ta nxjerrë vendin nga kriza

“Maqedonia është në disa kriza, energjetike e cila shkaktohet nga krimi dhe paaftësia e drejtuesve të energjisë dhe qeverisë, ekonomike, që është rezultat i planifikimit të parakohshëm, paaftësisë dhe krimit, akuzojnë nga VMRO-DPMNE.

“Të dyja krizat e mëdha janë rezultat i LSDM-së dhe BDI-së. Dhe nuk mund të jenë zgjidhje. Pse nuk e dinë dhe nuk kanë plan.

Në energji kemi gazin e shtrenjtë, derivatet e shtrenjta, sepse qeveria nuk e ka pranuar propozimin e OBRM-PDUKM-së për uljen e akcizës për 50%, rrymën e shtrenjtë dhe mungesën e prodhimit vendor që kompensohet me importe ekstra të shtrenjta.

Në ekonomi kemi inflacion dhe dyfishim të borxhit publik.

Kovaçevski nuk duhet ta dëgjojë Zaevin, i cili ka interes të kalojë një periudhë më të gjatë që nga ikja e tij me shpresën se krimi i tij do të harrohet dhe të pranojë zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Nga data e marrëveshjes deri në datën e ngjarjes, OBRM-PDUKM ofron 4 ekipe ekspertësh të cilët do ta ndihmojnë vendin të përballet me pasojat e krizës”, thonë nga atje.

Story i mëparshëm

Arrestohet 26 vjeçari nga Bogovina e Tetovës, konfiskohen mijëra euro

Story i radhës

Anketa: Më shumë se gjysma e shqiptarëve e përkrahin BDI-në dhe Ahmetin

Të fundit nga