Vetëm shpërbërja e federatës ruse do të ishte paqe e qëndrueshme për botën…

Për t‘u shuar hegjemonia e Rusisë mbi popujt e vegjël nën federatën e saj duhet të ndihmohen shtetet që janë nën këtë federatë që ato të pavarësohen, siç ishte rasti edhe i federatës jugosllave, të formohen shtete të pavarura demokratike për të zotëruar paqen e qëndrueshme në botë…

-Federata ruse sot është hegjemoni e shteteve që janë nën këtë federatë, të shtypura prej kësaj federate, nga populli me shumicë rus. Prandaj ndarja e federatës së Rusisë në shtete të pavarura ia humbë fuqinë hegjemoniaë së saj mbi popujt më të vegjël që sot janë në këtë hegjemoni ruse…

-Pavarësimi i shteteve nga federatën ruse krijon stabilitet të qëndrueshëm në këtë pjesë të Evropës dhe Azisë…

-Nëse pavarësohen këto shtete që tani gjenden nën federatën ruse, Rusisë më nuk i jepet mundësia të bëj invazion ushtarak mbi shtetet tjera fqinje siç është tani rasti me Ukrainën që po bën përpjekje përmes dhunës së paparë mbi shtetin e pavarur të popullit ukrainas për të vendosur hegjemoninë mbi atë dhe destabilizimin në këtë pjesë të Evropës e më gjerë…

-Sigurisht investimet në këtë fushë për ta shpërbërë federatën ruse dhe për ta bërë atë në shtete të pavarura me rend demokratik, nga ana e shteteve demokratike, do të jenë investime më të vogëla se sa ato investime që bëhen sot për të ia ndalë asaj (federatës ruse) ambiciet për mbisundim përmes pushimit për t‘i futur shtetet fqinje nën hegjemoni e saj dhe për ta destabilizuar Evropën e më gjerë…

-Investimi te popujt nën federatën ruse për t‘i pavarësuar ato, mendoj se është mënyra më e duhur që federata ta shkatrrojë nga brenda vetëveten deri në shpartallimin e saj të plotë dhe kështu të hapet rrugë për demokratizimin edhe të atyre vendeve që tani paraqesin kërcënim për paqe në Evropë e më gjerë…

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Regjistrimi në Maqedoni, Matoshi parashikon: 35 % shqiptar, 40 % maqedonas

Story i radhës

Gjermania synon të jetë pothuajse e lirë nga nafta ruse këtë vit

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish