Ukraina mund të bojkotojë Lojërat Olimpike nëse rusët lejohen të marrin pjesë

Ukraina nuk do të përjashtonte bojkotimin e Lojërave Olimpike nëse atletët rusë dhe bjellorusë lejohen të garojnë në Lojërat e Parisit 2024, tha ministri i saj i sportit.

Planet e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) për të parë mënyrat që ata atletë të kthehen në garat ndërkombëtare do të kundërshtoheshin, tha ministri, Vadim Guttsait, në mediat sociale të enjten vonë.

“Pozicioni ynë është i pandryshuar: për sa kohë që ka një luftë në Ukrainë, atletët rusë dhe bjellorusë nuk duhet të jenë në garat ndërkombëtare”, shkroi Guttsait në faqen e tij në Facebook.

“Aktualisht po punohet për hapat e mëtejshëm të mundshëm për të vazhduar sanksionet dhe për të parandaluar rusët dhe bjellorusët nga garat ndërkombëtare,” tha ai. “Nëse nuk përfillemi, nuk e përjashtoj mundësinë që të bojkotojmë dhe të refuzojmë pjesëmarrjen në Lojërat Olimpike”.

Kujtojmë se atletët rusë dhe bjellorusë janë të ndaluar të marrin pjesë në disa sporte, ndërsa në të tjera u lejohet të garojnë nën një flamur neutral.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Murati thotë se propozimi për t’i ndihmuar tatimpaguesit me nga 100 euro, u refuzua nga opozita

Story i radhës

Punonte gazetare terreni, kush është mbretëresha e njohur që dikur ishte e martuar me pedagogun e letërsisë

Të fundit nga