Udhëzues: Blerja e unazës së fejesës për të fejuarën tuaj

Një fazë interesante e jetës është fejesa. Një nga zgjedhjet e para më të rëndësishme për të bërë është të zgjidhni atë unazë ideale të fejesës. Në fund të fundit, kjo unazë është krijuar për tu mbajtur dhe dashur për gjithë jetën.

Ka një justifikim që unazat të jenë rrethore. Unaza përfaqëson diçka që po vazhdon përgjithmonë (për shembull, një rreth nuk ka vazhdimësi, pa fillim dhe pa mbarim).

Unazat e fejesës: Faktorët që duhet të merren parasysh gjatë blerjes

Unaza e martesës shpesh synohej të vendosej në gishtin e katërt të dorës tuaj të majtë. Kjo sepse ishte gishti që nga njerëzit e lashtë konsiderohej si “më afër zemrës” (ata menduan se kishte një vijë të drejtpërdrejtë me zemrën).

Përpos formës antike të uljes në gjunjë dhe thënies së fjalëve magjike, dyqanet e argjendarisë japin disa këshilla sesi të merrni vendimin e duhur dhe çfarë duhet të mendoni kur doni të blini një unazë fejese.

Respektoni preferencat e bizhuterive të së fejuarës suaj

Opsionet janë të bollshme! Çfarë lloj guri pëlqen të fejuarën tuaj, llojin e vendosjes dhe / ose ngjyrën e metaleve të çmuar? Sugjeroni stilin e bizhuterive të tjera që i pëlqen ose pyesni për një ide të shijes së saj nga nëna e saj ose miqtë e ngushtë.

Përcaktoni madhësinë e unazës për të

Mënyra perfekte është të huazoni fshehurazi një nga unazat e saj të tjera dhe t’i peshoni ato nga një dyqan argjendarësh nëse nuk e dini ende këtë.

Vendimi nëse duhet zgjedhur një diamant

Diamante kanë më shumë shkëlqim dhe intensitet se çdo gur i çmuar tjetër dhe janë materiali më i njohur për njeriun. Do të mbijetojë nga veshja e rregullt dhe do të duket e mrekullueshme për dekada. Preferenca e zakonshme e gurit për unazat e fejesës ka qenë gjithmonë kjo.

Gurë të çmuar të tjerë të çmuar të përdorur për unazat e fejesës:

Safirët

Gjithashtu, safirët dhe rubinët janë të dy gurë shumë të zakonshëm në fejesë dhe shkalla e tyre e lartë e fortësisë i bën ata të qëndrueshëm për një jetë, e dyta pas diamanteve.

Smeraldet

Smeraldet nuk janë aq të fortë ose aq të qëndrueshëm sa safirët, rubinët dhe diamantet, por nëse vendosen me një pjesë ari, kjo do të ndihmojë shumë për të ruajtur smeraldin. 

Ngjarja paraprake

Ministria e Arsimit ka shpallur konkurset për bursa për nxënës

Ngjarja e ardhëshme

KEDS me rrjet të ri në fshatin Bablak, zgjidhet problemi i mbi 150 bizneseve

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian