Thëniet më të bukura nga Spanja

Shiko gruan, do të mësosh çfarë burri ka; shikoje burrin, do të mësosh çfarë e ka gruan.

Është më e turpshme të durosh tiranin, sa të sillesh si i tillë.

Fli me pula, por zgjohu me gjela.

Injoranca e të pasurit kalohet në botë edhe si mençuri.

Këshilla e ndonjë gruaje s’ka ndonjë vlerë, por është budalla ai që s’e pranon.

Ku injoranca është bërë e shtëpisë, nuk mungon lajthitja.

Ligjet, nëse janë të virgjëra në shkollë, janë të përdala në veprim.

Liria është rinia e përjetshme e kombeve.

Mbreti i ri, ligje të reja.

Merr paratë para se të lëshosh dokumentin, merr dokumentin, para se të paguash.

Ndodh shpesh që i pafajshmi të paguajë për mëkatarin.

Në njëzetë vjeç njeriu është pallua, në tridhjetë luan, në dyzetë gamile, në pesëdhjetë gjarpër, në gjshtëdhjetë qen, në shtatëdhjetë majmun, e në tetëdhejtë asgjë.

Nuk mësohet noti në fushë.

Nuk më shqetëson budallai, më shqetëson budadallëku ngado që vjen.

Njeriu i sinqertë e bën gjumin të qetë, qoftë i mbuluar edhe me vetëm një batanije.

Pasuria e babait zbukuron edhe vajzën më të shëmtuar.

Për atë që është dëgjues i mirë, mjafton edhe një gjysmë fjale.

Për mjekun, rrëfyesin dhe avokatin më tepër se për priftin.

Për urinë e madhe s’ka bukë të keqe.

Po deshe të jesh baba, s’mund të mendosh për asgjë tjetër.

Po të tha gruaja të hidhesh nga shkëmbi, lut Zotin të jetë shkëmb i ultë.

Po urdhëroi Zoti të vdesë në errësirë, ç’rëndësi ka se i ati është prodhues qirinjsh.

Rruga e “pastaj-ës” të çon në shtëpinë e “kurrëgjësë”.

Sado herët të zgjohesh, mëngjesi nuk shpejtohet.

Sado që dhelpra di shumë, më shumë di ai që e kap.

Sa e trishtë është shtëpia, ku këndon pula e hesht gjeli.

Sa më shumë të dinë të gëzojnë, aq më shumë do jetojnë.

Sekreti është shpirti i bizneseve.

S’është njësoj si të flasësh për demat, si të jesh në arenë.

Sikur marrëzia të ishte dhimbje, do të kishte vaj në çdo shtëpi.

S’ka gjë më të jetueshme se kujtimi.

S’ka erëz më të mirë se oreksi.

Spanjishtja është gjuhë e të dashururarve, italishtja – e këngëtarëve, frëngjishtja e diplomatëve, gjermanishtja e kuajve.

Shkalla e parë e marrëzisë fillon kur të duket vetja i ditur.

Shoqëria-shoqëri, por buka veç e veç.

Shtrihu në shtrat dhe shtiru i sëmurë, shpejt ke për të parë sa miq ke.

Të flasësh është e lehtë, të veprosh është mirë.

Të flasësh pa menduar është njëlloj si të qëllosh pa marrë shenjë.

Të jesh shok me të gjithë ose të mos kesh asnjë shok – është gjë e njëjtë.

Të pasurit shkelin ligjet, të varfërit ndëshkohen.

Tirania, sidoqoftë, shenjë dobësie, ajo mbështetet në padrejtësi.

Tirania i tremb njerëzit, ndërsa atë e tremb Zoti.

Tre vetë që ndihmojnë njëri-tjetrin janë sa gjashtë veta veç e veç.

Story i mëparshëm

Nafta në Shqipëri, më e shtrenjta në Europë, sipas fuqisë blerëse

Story i radhës

248 kundërvajtje në komunikacion

Të fundit nga