​Të korrat më të dobëta ndonjëherë për të gjitha drithërat në Portugali

Të korrat e sivjetme të drithërave në Portugali, që tashmë kanë përfunduar, ishin më të dobëtat ndonjëherë për të gjitha llojet e drithërave, në një vit bujqësor që u shënua edhe një herë nga thatësira, tha Instituti Kombëtar i Statistikave (INE).

Viti bujqësor shënohet edhe një herë nga thatësira, e cila prek 96.9% të territorit të Portugalisë, me 34.4% të territorit në thatësirë të rëndë ose ekstreme, kryesisht në jug të lumit Tagus, shkruan LUSA.

“Korrja e drithërave ka përfunduar, duke konfirmuar fushatën aktuale si më të dobëtën ndonjëherë për të gjitha llojet e drithërave, si pasojë e uljes së sipërfaqes dhe produktivitetit”, thuhet në buletinin e fundit bujqësor të INE.

Sipas të njëjtit dokument “prodhimi i pakët i lëndës së gjelbër për kullotje” çoi në një parashikim të përdorimit të suplementeve për blegtorinë në bujqësinë ekstensive, me fermerët që iu drejtuan ushqimit të konservuar.

Burimi: GAZETA.MK

Story i mëparshëm

BDI tërësisht përkrah ndryshimet kushtetuese për Maqedoninë europiane

Story i radhës

Debat i nxehtë mes deputeteve të LSDM-së dhe VMRO-së, zihen për atë se në cilën kohë më shumë janë marrë pasaporta bullgare

Të fundit nga