Të kesh miq të sinqertë, mes kolegëve të punës, është një nga bekimet më të mëdha të jetës

Miqësia është një nga ato ndjenja që mund ta konsiderojmë thelbësore në jetën tonë. Mund të jetë burim lumturie, stimulon të japë më të mirën nga vetvetja, angazhohet për tjetrin. Duke jetuar thellë një ndjenjë miqësie, ne shprehim vizionin tonë për jetën, shqetësimet dhe emocionet tona.

A është e rëndësishme të kesh miq të sinqertë edhe në vendin e punës? Apo do ishte më mirë të përqendrohesh vetëm në aspektin profesional?

Një mendim i zakonshëm pohon se do të ishte më mirë t’i mbanin këto dy aspekte të ndara. Kjo do të thotë, mos përzieni ndjenjat dhe punoni, edhe kur nënndërgjegjja jonë përpiqet të krijojë një lidhje më të thellë sesa shoqëria normale që krijohet në zyrë.

A është miqësia e sinqertë në vendin e punës pjesë e atyre mundësive në jetë apo do ishte më mirë të mos lejohej që kjo ndjenjë të zhvillohet?

Psikologu i punës Sylvie Sanchez-Forsans thotë se disa njerëz duhet të krijojnë kushte për miqësi të sinqerta që zhvillohen në zyrë. Ato do të ishin parakushte të domosdoshme për kryerjen e detyrave të një personi me përkushtim. Presion, stres, sukses, probleme, gjithçka ndahet sot mes kolegëve. Prandaj, nëse në një mjedis pune lindin miqësi të sinqerta ose zhvillohen marrëdhënie më të thella, kjo mund të konsiderohet thelbësore në mënyrë që të ketë gjithnjë entuziazëm.

Bota e punës, në disa raste, është një vend i ashpër që kërkon aleatë të sinqertë, njerëz me një qëndrim transparent dhe të pastër. Kur mbizotërojnë ambiciet dhe delirët e suksesit, vendi i punës bëhet vetëm burim stresi dhe pakënaqësie.

Kolegë-miq, një bekim i madh

Për këtë arsye, studiuesi thotë se gjetja e miqve të sinqertë mes kolegëve është një mundësi që duhet të përshëndetet pozitivisht. Një miqësi e sinqertë në vendin e punës ju lejon të ndani momente negative, ju lejon të keni një person me të cilin mund të bisedoni lirshëm. Një mik nuk është vetëm personi me të cilin kaloni disa orë në javë, por gjithashtu ai ose ajo me të cilin marrëdhëniet vazhdojnë edhe jashtë asaj zone dhe që njiheni gjithnjë e më shumë, duke vlerësuar disponueshmërinë dhe duke dhënë një pjesë të rëndësishme të vetvetes.

Nëse një mjedis pune duhet të jetë ajo pjesë e rëndësishme e jetës së njerëzve në të cilën shprehin më të mirën, një miqësi e sinqertë edhe në këtë fushë sjell ndarje, solidaritet, humor të mirë, ndihmë. Të gjitha kushte thelbësore që secili prej nesh ta jetojë këtë pjesë të jetës në mënyrën më të mirë të mundshme.

Ngjarja paraprake

Njeriu më i moshuar në botë e feston ditëlindjen, kaq vite mbush

Ngjarja e ardhëshme

Shqiptarët kërkojnë që regjistrimi i popullsisë të jetë i besueshëm

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian