Të gjitha ofendimet e Taravarit ndaj kamarierëve, administratorëve, bukëpjekësve

Ndaj deklaratës së sekretarit të përgjithshëm të Aleancës për Shqiptarët, Arben Taravari ka reaguar kryetari i Odës së Zejtarëve të Maqedonisë së Veriut, Agron Fazlija, transmeton TV21.

Në reagimin e tij dërguar deri te TV21, Fazlija thotë se Taravari me deklaratën ku thotë se “edhe një kamerier ka rrogë më të madhe se arsimtari“, ka nënçmuar zejtarët.

Reagimi i Afron Fazlijës në formë të integruar:

Reagimi i kryetarit të OZRMV z.Fazliji lidhur me deklaratën e z.Taravari për kamarierët dhe bukëpjekësit, gjegjësisht furrtarët.

Lidhur me deklaratën e zotit Taravari se kamarieri apo bukëpunuesi paguhet më shumë se mësuesi. Dua ta pyes:

Pse zoti Taravari e krahasoni fushën tonë me grevën e mësuesve?

Në fund të fundit, kjo nuk është hera e parë që i nënçmon zejtarët. Unë nuk e justifikoj deklaratën tuaj. Reagoj ashpër kur dikush përçmon zejtarët e mi. Për shkak të politikave të tilla mbetëm pa mjeshtër çezmesh në vend. A e dini se ka kamerierë me diplomë fakulteti? A e dini se ka bukëpunues me fakultet dhe biznes të trashëguar, por ata ende e bëjnë punën e tyre me ndershmëri dhe profesionalizëm. Nuk kemi qenë kurrë në kurriz të shtetit. Asnjëherë nuk kemi marrë nga buxheti ndryshe nga disa të tjerë.

Ne nuk jemi kundër protestës, edhe pse dikush nuk e meriton ta marrë kaq shumë, sërish është e drejtë e tyre.

Nuk lejoj askënd të na krahasojë apo nënçmojë.

Kërkoj falje publike nga ju. Sepse gjithçka rreth nesh është një zanat. Prandaj ju sugjeroj që të shkojmë së bashku në Gjermani dhe të shihni se si respektohen zejtarët, qofshin ata furrtarë, mekanikë, elektricistë, hidraulikë, piktorë, parukierë, estetiste etj.

Prandaj, nëse vazhdojmë kështu, ju garantoj se së shpejti do të lutemi për zejtarët, por fatkeqësisht nuk do të ketë. Dhe pasi shteti është bosh, shkollat ​​janë bosh dhe për fat të keq profesorët nuk do të kenë kujt të japin mësim.

Ndaj kini kujdes si veproni dhe çfarë thoni edhe pse është tepër vonë. Por le t’u japim shpresë të paktën atyre që kanë vendosur të qëndrojnë në vend.
Për të mos folur për Amerikën, kur një kamarieri duhet t’i japësh bakshish 30 për qind të shumës totale të faturës dhe plus ai ka një rrogë të madhe.

Pse? Sepse në botën perëndimore e dinë se nuk bëjnë dot pa ne dhe se pa ne zejtarët asgjë nuk mund të funksionojë.

Nuk kam absolutisht asgjë kundër grevës, apo kundër teje, por i nderuar , të gjithë po luftojnë për të drejtën e tyre, por nuk lejoj të bëhet një krahasim i tillë.
Sepse shteti nuk na paguan, sepse punojmë me familje, sepse furrtarët punojnë me turne natën, se mekaniku bën që ju të shkoni në punë, sepse ne punojmë 12 orë në ditë dhe nuk ankohemi kurrë.

Story i mëparshëm

Konfiskohet pronë në rastin “Perandoria”

Story i radhës

Zëvendësministri Doko realizoi takim me ambasadorin francez, Baumgartner

Të fundit nga