Studimi: Nëse keni puçrra gjatë adoleshencës, do të bëheni më të suksesshëm

Aknet mund të shkaktojnë shqetësime emocionale, të ndikojnë në vetëvlerësimin tonë dhe madje të lënë shenja të përhershme fizike.

Përafërsisht 9.4% e njerëzve vuajnë nga ajo, dhe për adoleshentët 15-19 vjeç kjo është një situatë më e zakonshme. Sidoqoftë, kjo gjendje mund të ketë një anë shumë pozitive dhe premtuese.

Një shans më i lartë për një të ardhme të begatë.

Aknet mund të ndryshojnë jetën e adoleshentëve më shumë sesa ata presin. Një temë interesante u analizua në një studim: një lidhje midis puçrrave, zhvillimit të stresit dhe më pas statusit të ardhshëm social dhe ekonomik i të rinjve. Më shumë se 90,000 studentë me probleme të lëkurës morën pjesë në eksperiment. Që nga fillimi, rezultatet kanë treguar se vajzat kanë më shumë të ngjarë të shqetësohen për puçrrat sesa djemtë. Studiuesit vendosën të eksplorojnë më tej për të parë se si adoleshentët merren me këtë gjendje dhe si ndikon në zgjedhjet e tyre.

Mund të ndikojë si në gjendjen e tyre mendore ashtu edhe në jetën e tyre shoqërore. Në këtë studim, studiuesit u përqendruan në puçrrat e shkaktuara nga puberteti, raca dhe gjenetika. Një problem që është mjaft i vështirë për tu trajtuar shpejt, dhe duke e pasur atë mund të ndikojë në vetëvlerësimin e dikujt, duke i bërë ata të ndihen më pak tërheqës dhe më pak të pranuar socialisht nga të tjerët

Sidoqoftë, mund të ketë edhe disa efekte të dobishme. U zbulua se studentët që nuk ndihen të bukur mes bashkëmoshatarëve të tyre, vendosin të bëjnë përpjekjet e tyre në arsimimin dhe zhvillimin e tyre, në vend që të kalojnë kohën duke u shoqëruar. U zbulua se kur adoleshentët me puçrra duhej të zgjidhnin midis pjesëmarrjes në klube sportive ose klube që kishin të bënin me studim, ata kryesisht zgjidhnin këtë të fundit. Kjo rezultoi që ata të merrnin nota më të larta në shkollë, të kishin një performancë më të mirë në krahasim me të tjerët dhe të kishin më pak probleme me përfundimin e diplomës së tyre kolegj.

Pasja e puçrrave dhe potenciali për të pasur më shumë të ardhura. Si rrjedhim i atyre sa u thanë më lart një arsimim i mirë dhe një diplomë e mirë mund të hapin shumë mundësi për studentët e vendosur. Pra, shanset janë më të mira kur bëhet fjalë për të gjetur një punë të mirë, të kënaqshme.

Ngjarja paraprake

KLSH: Plot 36 mln euro dëm ekonomik në 6 muaj, dëmi më i madh nga moszbatimi i legjislacionit tatimor

Ngjarja e ardhëshme

Vjeshta e koronavirusit, në Gjermani angazhohet edhe ushtria

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian