Studim / Njerëzit nënvlerësojnë se sa shumë do të kënaqeshin në bisedën me një të huaj

Njerëzit priren të nënvlerësojnë se sa shumë do të kënaqeshin duke biseduar me një të huaj, sipas një studimi të ri. Studimi zbuloi se njerëzit besonin gabimisht se bisedat e tyre do të bëheshin gjithnjë e më të mërzitshme dhe të sikletshme me kalimin e kohës. Në vend të kësaj, bisedat që zgjasin deri në gjysmë ore rezultuan në nivele të qëndrueshme, ose në rritje të kënaqësisë.

“Biseda e mirë mund të jetë një nga aktivitetet më të këndshme të jetës së përditshme, megjithatë njerëzit mund të hezitojnë të lënë mënjanë kohë për bisedë nëse mendojnë se mund t’u mbarojnë shpejt gjërat për të biseduar,” tha autori i studimit Michael Kardas, një student postdoktor në Northwestern. “Ne donim të kuptonim nëse shqetësimet e njerëzve për mbarimin e gjërave për të folur në bisedë janë të justifikuara, ose nëse bisedat mund të mbeten të pasura me materiale për të diskutuar dhe mund të mbeten të këndshme, për më shumë sesa presin njerëzit.”

Studiuesit zbuluan se pjesëmarrësit, të cilëve iu kërkua të shkruanin disa tema për të diskutuar me partnerin e tyre të studimit përpara bisedës, priren të kishin pritshmëri më të sakta. “Ne zbulojmë se njerëzit kanë pritshmëri më të sakta se sa do t’i shijojnë bisedat e tyre nëse fillimisht mendojnë në detaje rreth temave që ka të ngjarë të diskutojnë,” tha Kardas. “Njerëzit mund të përqendrohen në atë se sa pak dinë aktualisht për një person tjetër, por tërheqja e vëmendjes së tyre se sa shumë mund të dinin përmes bisedës duket se u kujton atyre se biseda me një të njohur të ri ka të ngjarë të mbetet e këndshme për ca kohë.”

 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Kuleba takohet me Blinkenin, bisedojnë për ndihmën e re amerikane

Story i radhës

Sot luhen finalet e Kupës së Kosovës në Ferizaj 

Të fundit nga