SQK: Rritja e pagës minimale pa rritje graduale të pagave tjera është kundër ligjit

Sindikata e Qendrës Klinike (SQK)  ka kërkuar rritjen graduale të pagave tjera sepse kjo sipas tyre mund të demotivojnë shumë punëtorë.

“Nëse kontratat kolektive ekzistuese nuk harmonizohen me pagën minimale brenda gjashtë muajve nga dita e hyrjes në fuqi të Ligjit për pagën minimale, në përputhje me nenin 8 të Ligjit për pagën minimale, dispozitat e marrëveshjeve kolektive të referuara në Ligji do të pushojë së zbatuari”, thuhet në kumtesë.

SQK ka shtuar se me rritjen e pagës minimale pa rritje graduale të pagave të tjera, bëhet barazimi apo përafrimi dhe raporti joadekuat në të ardhurat mujore të profileve të ndryshme të profesioneve.

Ndryshe, rezultati përfundimtar i rritjes së pagës minimale pa rritje graduale të pagave të tjera është Marrëveshja Kolektive e cila është në kundërshtim me ligjin dhe është e pavlefshme ulje e dëshirës për zhvillim profesional dhe edukim të vazhdueshëm mjekësor të punëtorëve dhe bashkëpunëtorëve shëndetësorë dhe arsye shtesë për largimi i mjekëve dhe infermierëve shëndeti publik.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Северна Македонија и Унгарија се НАТО сојузници со успешна одбранбена соработка

Story i radhës

Gjenden 19 imigrantë afër “Bogorodicës”, arrestohen tre prej tyre

Të fundit nga